Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου.
Τι κάνετε μωρέ παιδιά, είστε καλά; Ο ταξιτζής άρχισε να το σκέφτεται σοβαρά. Ποιο πράγμα; Τη μετανάστευση, φυσικά! Έχω κάτι από παλιά (μια γκόμενα δηλαδή), κατά τας Βρυξέλλας. Λέτε να το επιχειρήσω; Θα δούμε…

Πάμε, όμως, τώρα στα σοβαρά. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας πει κάποτε με τη δική του ματιά (αν το επιτρέψει, βέβαια, η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ να περάσει στην Ιστορία). Τι παιχνίδια και από ποιους παίχτηκαν, όλο αυτό το διάστημα, στου λαού την πλάτη και τότε θα φρίξουν θεοί και δαίμονες! Εγώ π.χ. αν ήμουν ΠΑΜΕ, Αλέκα, και έβλεπα τους ασφαλίτες μέρα-μεσημέρι να είναι με τις σκελέες (κοινώς σώβρακα), θα τους έπιανα και θα τους (όχι μην κάνεις πονηρές σκέψεις Αλέκα μου) πήγαινα κατ’ ευθείαν στον Παπουτσή, και θα θυμόμουν σε ποιο δρόμο τους έπιασα. Και δεύτερον, θα άφηνα τους Αγανακτισμένους να ζυγώσουν στην πλατεία, μαζί με τα εξεγερμένα συνδικάτα και όχι να κοιτάνε τις βιτρίνες του «ΑΤΤΙΚΑ». Στέρησες από τον  λαό τη χαρά να διώξει την κατοχική κυβέρνηση μαζί και την τρόικα! Τα ακούτε μωρέ σύντροφοι των πλατειών;
Άρχισαν τα όργανα και κάθε ποντικάκι του ΠΑΣΟΚ πηδάει από το καράβι και φτιάχνει ομίλους, κινήσεις κ.λπ. Μέχρι και το συνδικαλιστικό και πολιτικό «πτώμα» Ραφτόπουλος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει κοινωνική Αριστερά (ναι, ο πραξικοπηματίας της ΓΣΕΕ το ΄85). Θα τρελαθώ Θεέ μου! «Προσέξτε τις κακές παρέες, εσείς της Ριζοσπαστικής Αριστεράς»! Ακόμα και ο Ανδριανόπουλος είναι, λέει, διευθυντής του ινστιτούτου πολιτικής σκέψης του αμερικανικού κολλεγίου (κάτι σαν δεξαμενή ιδεών και σκέψεων, λέει). Να ρωτήσω κάτι, ρε Ανδριανόπουλε; Σε αυτή τη δεξαμενή βουτήξατε τα μυαλά σας, ο Καραμανλής, ο Γιωργάκης, ο Σαμαράς, η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης και εσύ, και σώσατε τη χώρα; Και τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο νηστικά! Ακούω ότι η υπουργός έκοψε από τις παρελάσεις τα σχολεία που έκαναν καταλήψεις. Μήπως θέλεις Αννούλα στη θέση τους να πάνε κάποιες πιάτσες ταξιτζήδων με κίτρινες στολές; Θα έχει πολύ πλάκα το πράγμα, θα γελάσει κάθε πικραμένος (ακόμα και ο Ραγκούσης).
Διαβάστε, τώρα, την ιστοριούλα του ταξιτζή. Ένα δίδυμο γερόντων μπαίνει διαδοχικά στο ταξί.
«Για πού πάμε»; «Εγώ Κυψέλη», λέει η θεια.
«Και εσύ μπάρμπα»; «Μουστοξύδη» απαντά.
«Γιατί λέγεται Μουστοξύδη», ρωτάω. «Είχατε αμπέλια και μούστους παλιά»;
«Μωρέ απ’ όλα είχαμε παλιά και μούστο και καλό κρασί»! «Και να ’ξέρες, ταξιτζή, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας είχε πολλά και καλά θέατρα, τις αδελφές Καλουτά, τον Αυλωνίτη, τον Χατζηχρήστο, αξέχαστα χρόνια», απαντά ο γέρος.
«Αλλά αυτοί οι κομμουνιστές και οι Τσίπρες και οι Αλαβάνοι τα κάνουν όλα». «Ωπ, για λέγε μπάρμπα να ξέρουμε και εμείς οι νεότεροι», λέω μαγκωμένος. «Τι να πω μωρέ, αυτοί κυβερνάνε όπως και στον Εμφύλιο».
«Βάζεις και τον Γιωργάκη στους αντάρτες», ρωτάω και πεθαίνω στα γέλια.
Η θεια πίσω έχει λυθεί και κουνάει τα χέρα!
«Γιατί, ποιανού γιος είναι; Του συμμορίτη του Αντρέα δεν είναι»;
«Πάμε στα παλιά», του λέω.
«Λοιπόν κύριε ταξιτζή, στα Δεκεμβριανά ήταν οι ΕΛΑΣίτες στην Πατησίων και γύρω ο Εθνικός Στρατός, στην Ευελπίδων, στην Κυψέλη και πάνω γίνονταν μάχες, τα βράδια γίνονταν έφοδοι εκατέρωθεν για καλύτερες θέσεις. Να βλέπεις τις ΕΛΑΣίτισσες με τα δίκοχα να γυρνάνε στην Πατησίων και να κάνουν πορείες»!
«Από τότε μας έμεινε το χούι», του λέω.
«Μωρέ και εσύ ΣΥΡΙΖΑ είσαι και μπήκα στο ταξί σου»!
«Ξέρεις μπάρμπα, ψάχνω την αλήθεια».
«Τι αλήθεια και κουραφέξαλα, τα κωλοκανάλια σάς πήραν τα μυαλά, μόνο ο Καρατζαφέρης είναι πατριώτης» και παίρνει φωτιά ο γέρος.
«Ναι, αλλά ψήφισε το Μνημόνιο», του λέω. «Τίποτα, τίποτα είναι πατριώτης και θέλει να φύγουν οι ξένοι». «Έτσι που το πάνε μπάρμπα θα φύγουν μόνοι τους και η Ελλάδα θα γυρίσει στο 1950. Όσο για τους Έλληνες, μετανάστες θα γίνουν. Και πρόσεξε μπάρμπα, τώρα που θα βάλεις κρασάκι, να είναι από καλό μούστο για να έρθεις στα ίσια».
«Γεια σου ταξιτζή, σπάνια βλέπω ταξιτζή και κομμούνα» και λύνεται ο μπάρμπας.
«Γεια σου μπάρμπα, φιλάκια στην Κυψέλη»!

Φιλάκια πολλά!
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!