Όλοι στην γενική απεργία την Πέμπτη 8 Ιουλίου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

 

Σάββατο 3/7

Λασίθι

3η πανλασιθιώτικη συνάντηση Οικολογικών Οργανώσεων. Συμμετέχουν όλες οι Οικολογικές Οργανώσεις του νομού με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων του τόπου. Η συνάντηση πραγματοποιηθεί στην Μυρσίνη στις 18:00.

 

Κυριακή 4/7

Άνω Λεχώνια Πηλίου

Εκδήλωση: «Κρίση και λεηλασία των πόρων, το αίτημα της διατροφικής και ενεργειακής αυτάρκειας». Στις 19:00 στην πλατεία – δημαρχείο. Διοργάνωση: Κοινός Τόπος. Για περισσότερα https://koinostopos.espivblogs.net.

Δευτέρα 5/7

Αθήνα

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί σωματεία, επιτροπές αγώνα, συσπειρώσεις συμβασιούχων, εργαζόμενους, σε ανοιχτή συνέλευση, στην αίθουσα του συλλόγου της Τράπεζας της Ελλάδας, Σίνα 16, στις 19:00.

Δευτέρα 5/7

Αθήνα, Βριλήσσια

Συζήτηση: «Όψεις της κρίσης, Κοινωνία-Τέχνη-Πολιτισμός». Εισηγητές: Νάντια Βαλαβάνη, συγγραφέας, οικονομολόγος, Σωτήρης Δημητρίου, ανθρωπολόγος, Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας, πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Νίκος Ζούδιαρης, μουσικός, Λευτέρης Ξανθόπουλος, σκηνοθέτης, ποιητής. Στις 20:30, στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (Μπακογιάννη 38-42, ΤΥΠΕΤ). Διοργάνωση: «Δράση για μια άλλη πόλη»

 

Δευτέρα 5/7

Αθήνα, Βύρωνας

Συζήτηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το «πώς μπορούμε να διώξουμε το ΔΝΤ». Καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα, στις 19:30 στην πλατεία Ταπητουργείου (Λεωφ.Κύπρου & Χειμάρρας).

Δευτέρα 5/7

Θεσσαλονίκη, Τρίλοφος

Εκδήλωση: «Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο Σταθερότητας». Ομιλητές: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιώργος Τοζίδης. Καλούν οι επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ Μίκρας, ΣΥΡΙΖΑ Επανομής-Μεσημεριού & Διαδημοτικό Β’ Θεσσαλονίκης. Στις 20:30 στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης (προαύλιο ΚΑΠΗ).

Δευτέρα 5/7

Πύργος

Εκδήλωση: «Η απάντησή μας στο μεσαίωνα του μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ» διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, στις 20:00, στο Εργατικό Κέντρο. Ομιλητές: Π.Κλαυδιανός, Β.Χατζηλάμπρου.

Δευτέρα 5/7

Οινόφυτα

Συγκέντρωση στα Οινόφυτα για την κρίση και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Θα μιλήσει η Αλ.Παπαρήγα. Στις 20:00.

 

Τρίτη 6/7

Ηράκλειο

Σύσκεψη για την πρόταση της ΚΟΕ για το Μέτωπο.

 

Τετάρτη 7/7

Αθήνα, Πετρούπολη

Συζήτηση: «Παλαιστίνη και κινήματα αλληλεγγύης». Ομιλητές: Μέλη της αποστολής «Ένα καράβι για τη Γάζα». Στις 20:00 στην Πλατεία Αγ.Δημητρίου. Διοργάνωση: Βοτανικός Κήπος.

 

Τετάρτη 7/7

Ρέθυμνο

Σύσκεψη για την πρόταση της ΚΟΕ για το Μέτωπο.

Πέμπτη 8/7

Χανιά

Σύσκεψη για την πρόταση της ΚΟΕ για το Μέτωπο.

 

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ 

Κυριακή 4/7

Αθήνα, Πετρούπολη

Προβολή: «Η άκρη του ουρανού» του Φατίχ Ακίν.Στις 21:00 στην Πλατεία Αγ.Δημητρίου. Διοργάνωση: Βοτανικός Κήπος.

Κυριακή 4/7

Αθήνα, Ν. Φιλαδέλφεια

Προβολή της ταινίας «Themroc». Στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα» (Δεκελείας 116) στις 20:30.

Δευτέρα 5/7

Αθήνα, Πετρούπολη

Προβολή της ταινίας «Ποτέ μαζί» του Φατίχ Ακίν. Στις 21:00 στην Πλατεία Αγ.Δημητρίου. Διοργάνωση: Βοτανικός Κήπος.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σάββατο 3/7 & Κυριακή 4/7

Μαρούσι-Χαλάνδρι

Σε διήμερο εκδηλώσεων καλούν οι καταλήψεις Κουβέλου και Πραποπούλου. Σάββατο στις 20:30 στην πλατεία Ηρώων (Μαρούσι) συναυλία με τους: Σπείρα, Kill the Cat, Δραματιστές, Παρείσακτοι και Κυριακή στις 17:00 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, κατασκευές με πηλό και συλλογικό αυτοοργανωμένο φαγοπότι. 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Σάββατο 3/7

Αθήνα, Πατήσια

«Ένας χρόνος αγώνες για τη διάσωση του κτήματος Δρακοπούλου». Συμμετέχουν: Empty Frame, Dilemma, Ελελεύ, Ζακ Στεφάνου & μΠάντα – Κοάλα, Unhealthy Blues, White Cells, Blazing Snow, F.E.A. Ousia. Από τις 19:30, κτήμα Δρακοπούλου (Πατησίων 356). Καλεί η Επιτροπή Κατοίκων για τη Διάσωση του Κτήματος Δρακοπούλου

 

Σάββατο 3/7

Αθήνα, Πετρούπολη

Συναυλία με το συγκρότημα «Last Stand».Στις 21:00 στην Πλατεία Αγ.Δημητρίου. Διοργάνωση: Βοτανικός Κήπος.

 

Σάββατο 3/7

Ελευσίνα

Συναυλία με τους Stress Brain, Tornado, Nomino, Σπυριδούλα, Εύθυμος Θρήνος και σύνθημα «Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία». Στις 20:30 στην παραλία Ελευσίνας. Καλεί ο Κοινωνικός χώρος «Στέκει» και η πρωτοβουλία «Ελεύθεροι δρόμοι – Ελεύθεροι χώροι».

ΤΕΧΝΕΣ

Σάββατο 3/7 έως Κυριακή 11/7

Πάτρα

Η θεατρική ομάδα «Διάφανο Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», στο Λαϊκό Θέατρο (Γερμανού και Ηλείας). Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

 

Κυριακή 4/7

Αθήνα, Εξάρχεια

Παρουσίαση του βιβλίου «Φίδια στο Σκορπιό» του Κώστα Μουζουράκη. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Νίκος Κουνενής, συγγραφέας και στιχουργός, Αρίστος Γιαννόπουλος, δημοσιογράφος και φωτογράφος, Σέργιος Γκάκας, σκηνοθέτης και συγγραφέας και Δημήτρης Λυμπερόπουλος, επιμελητής της έκδοσης. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τους Pink Tank Project και guest star την «Χορωδία των Κουταμάρος». Στις 20:00 στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 15).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!