Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 19:30, Λαμπηδόνα, Άλσος Αγίας Τριάδας.

Ελάτε να συζητήσουμε για την επιδημία των αυτοκτονιών, τη μαζική κατάθλιψη, την καθημερινή εξουθένωση, την ψυχική και ψυχολογική βία,  που ασκεί πάνω μας η κρίση, η διαρκής μείωση των εισοδημάτων μας, η ανεργία, η επισφάλεια στο χώρο της δουλειάς.
Στη σημερινή πιεστική κατάσταση, που λιγότερο ή περισσότερο βιώνουμε όλοι, η απάντηση δεν μπορεί να είναι η φαρμακευτική αγωγή και ο ιδρυματισμός αλλά η ψυχική ανάταση, η έξοδος από την απομόνωση και η είσοδος στα κοινά. Μέσα από συνευρέσεις, κουβέντες και συλλογικούς αγώνες, με όπλο την αλληλεγγύη και τη συμμετοχή, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της κρίσης, να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.
Ελάτε να εμποδίσουμε την επιστροφή της ψυχιατρικής βαρβαρότητας και τη φαρμακευτική ασυδοσία. Να μην αφήσουμε να γίνουν οι πόλεις και τα σπίτια μας ψυχιατρεία, να ενωθούμε για ν’ αντιμετωπίσουμε τους μεγαλύτερους φόβους μας. Όλη αυτή τη βία που μας σερβίρει πρόθυμο το σάπιο οικονομικό και το ανεπαρκές πολιτικό κατεστημένο μάς αρρωσταίνει όλους καθημερινά γι’ αυτό.
Ελάτε να ετοιμάσουμε τις απαντήσεις μας απέναντι: Στην επίθεση της άγριας οικονομίας ενάντια στα τελευταία ψήγματα μιας προνοιακής κοινωνίας, στην κατακρήμνιση της κοινωνικής οργάνωσης και της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού όπως επιχειρείται στο χώρο της Υγείας, για να μη κλείσει καμία μονάδα κοινωνικής φροντίδας, κέντρο Ψυχικής Υγείας, δομή, τμήμα ή άλλη ψυχιατρική μονάδα.
Η επιλογή να ζούμε ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια αποτελεί την θεμελιώδη και συντακτική απόφαση της ύπαρξής μας.
Ανοίγουν τη συζήτηση οι: Αστρινάκης Γιώργος Δ/ντης ψυχίατρος Δρομοκαΐτειου, Μεγαλοοικονόμου Θόδωρας ψυχίατρος Δ/ντής Ψ.Ν.Α-Δαφνί.Φυτράκης Ευτύχης, συνήγορος του Πολίτη. Συντονίζει ο Άκης Ασπρογέρακας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!