Με τροπολογία στον αναπτυξιακό νόμο ουσιαστικά παρέχεται ποινική ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια που δόθηκαν στα δύο μεγάλα κόμματα.

Πρόκειται για δάνεια ύψους περίπου 225 εκατ. με σχεδόν ανύπαρκτες εγγυήσεις. Για μία ακόμη φορά, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ χέρι-χέρι. Με τη συμπαιγνία της ΔΗΜΑΡ, πλέον, η τροπολογία αυτή κατατέθηκε μόλις τρεις ώρες πριν από την ψήφιση του νόμου, δηλαδή εκπρόθεσμα, χωρίς κανένας βουλευτής να την εντοπίσει. Την κατέθεσαν τρεις βουλευτές της Ν.Δ.: Δ. Τσουμάνης, Δ. Σταμενίτης και Δ. Χριστογιάννης. Την τροπολογία υπερψήφισαν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης στη διαδικασία της κατ’ άρθρο ψήφισης του αναπτυξιακού νόμου.
Όταν τις επόμενες μέρες έγινε αντιληπτό το ουσιαστικό περιεχόμενό της, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επανέφερε το ζήτημα στη διαδικασία της ψήφισης του αναπτυξιακού νόμου «εν συνόλω». Εκεί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ τοποθετήθηκαν αρνητικά για την τροπολογία, που όμως είχαν ήδη ψηφίσει πριν από λίγες μέρες. Φυσικά κράτησαν χαμηλούς τόνους και επιτέθηκαν (!) στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έδωσε τη μάχη -σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες- να ακυρωθεί η τροπολογία. Το προεδρείο της Βουλής επικαλέστηκε την τυπικότητα των διαδικασιών -την οποία βέβαια είχε παραβλέψει όταν κατατέθηκε η τροπολογία- σε άμεση συνεννόηση με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη και το Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει δεσμευτεί να καταθέσει τροπολογία ακύρωσης της ήδη ψηφισμένης τροπολογίας. Αυτό ήδη έγινε σε νόμο για την οργάνωση της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., αλλά η κυβέρνηση με προκλητικό τρόπο την απέρριψε, «ανακαλύπτοντας» ότι «κατατίθεται σε άσχετο νομοσχέδιο». Σίγουρα, όμως, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα κατατεθεί και σε σχετικό νομοσχέδιο. Κι εκεί θα φανεί ποια στάση θα κρατήσουν οι συγκυβερνώντες. Η μάχη θα δοθεί, όπως δόθηκε και στην περίπτωση της Siemens, όπως και στη λίστα Λαγκάρντ.
Το συμπέρασμα που αναδεικνύεται, πέραν κάθε αμφισβήτησης, είναι ότι το επιτελείο Σαμαρά είναι σταθερά προσηλωμένο στην αναπαραγωγή του σάπιου καθεστώτος της διαφθοράς και της διαπλοκής. Είναι σαρξ εκ της σαρκός του. Και το υπηρετεί με κάθε τρόπο, ξεδιάντροπα. Αυτοί που εμφανίζονται ότι τάχα αγωνίζονται για την ανόρθωση της χώρας και την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι οργανικό κομμάτι της αθλιότητας η οποία οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!