Κυκλοφορεί βίντεο όπου άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ «φυτεύουν» μολότοφ σε σακίδια διαδηλωτών. Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη

«Και μου λέει ένας από τα ΜΑΤ, “γύρνα ανάποδα” και μου φοράει χειροπέδες. Αυτό έγινε στο ύψος του Attica. Μετά από λίγο έρχεται και ένας άλλος από τα ΜΑΤ και φέρνει δίπλα μου ένα σακίδιο. Και ο ίδιος που το φέρνει δίπλα μου, με ρωτάει: “Τι είναι αυτό ρε;”. Εγώ του φώναξα, εξαρχής, πως αυτό το πράγμα δεν είναι δικό μου. Αυτός το ανοίγει και μου το δείχνει. Είχε μέσα μπουκάλια. “Μπουκάλια; μολότοφ;” με ρωτάει ο ίδιος που το έφερε! “Γρήγορα, να τον συλλάβετε”». 4 Ιουνίου 2011: Ο άδικα συλληφθείς Φώτης Δήμος περιγράφοντας στον Δρόμο τον τρόπο με τον οποίο τον έστειλαν για αρκετές μέρες στη φυλακή.
Εξοργιστικό και αδιαμφισβήτητο είναι το περιεχόμενο ενός βίντεο που εδώ και μέρες κάνει το γύρο του Διαδικτύου και στο οποίο εμφανίζεται ξεκάθαρα ο τρόπος που η ΕΛ.ΑΣ. ενοχοποιεί έναν αθώο πολίτη που έτυχε να πέσει στα χέρια της.
Στο διάρκειας μόλις 2,5 λεπτών βίντεο, οι άντρες των ΜΑΤ-Δίας-Δέλτα συνεργαζόμενοι άριστα, τοποθετούν μπουκάλια μπίρας σε τσάντα συλληφθέντα και τον παραδίδουν στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Η συγκεκριμένη τακτική έχει καταγγελθεί, εδώ και χρόνια, από δεκάδες διαδηλωτές που συνελήφθησαν, με αποκορύφωμα τις συλλήψεις των Θοδωρή Ηλιόπουλου, Μάριου Ζέρβα και με πιο πρόσφατη αυτή του Φώτη Δήμου, οι οποίοι πέρασαν πολλές μέρες στη φυλακή, αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες μετά από καταθέσεις αστυνομικών.
Η καθεστωτική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, μας υπενθυμίζει, σε όλο και πιο τακτά χρονικά διαστήματα, πως ο δρόμος της καταστολής, του ξύλου, των ψευδομαρτυριών και της φυλάκισης είναι αυτός που έχει επιλέξει για όσους αγωνίζονται. Αμέριστοι σύμμαχοι στο πλευρό της, αστυνομία και Δικαιοσύνη, θεσμοί που καθημερινά εκφυλίζονται μπροστά στο «καθήκον».
Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που με τόσο ωμό τρόπο οι «προστάτες του πολίτη» και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι ξεγυμνώνονται σε τόσο λίγα λεπτά.

Πώς δημιουργούνται οι «ένοχοι»
Βρισκόμαστε στην οδό Σταδίου, κατακαλόκαιρο, τις μέρες των διαδηλώσεων ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, στις 29 Ιουνίου 2011. Η κάμερα και ο κινηματογραφιστής βρίσκονται από την αριστερή πλευρά, λίγο πιο πίσω και απέναντι από το Άγαλμα του Κολοκοτρώνη, όταν ένας νεαρός αφού έχει συλληφθεί, βρίσκεται πεσμένος στα γόνατα και περιτριγυρισμένος από άντρες των ΜΑΤ-Δίας-Δέλτα .
Ο νεαρός έχει μαζί του μία μαύρη τσάντα στην οποία έχει δέσει μία ροζ σακούλα. Τα αρπαχτικά (ΕΛ.ΑΣ.) είναι έτοιμα να κατασπαράξουν με τον πιο ύπουλο τρόπο το θύμα τους. Δείχνουν πως έχουν τεχνογνωσία και οργάνωση σε αυτό που προετοιμάζουν.
Ένας από τους άντρες που υπηρετεί στην ομάδα Δέλτα παίρνει την τσάντα και ακολουθεί κατά πόδας τον συλληφθέντα. Από την άλλη πλευρά, ένας άλλος συνάδελφός του από την ίδια ομάδα φτάνει τρέχοντας προς το μέρος του, κρατώντας δύο μπουκάλια μπίρας. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ακόμα ένα μέλος της ομάδας Δέλτα φτάνει προς την πλευρά των άλλων δύο, κρατώντας επίσης ένα μπουκάλι μπίρας. Είναι ξεκάθαρο πως αυτά τα μπουκάλια (ενοχοποιητικά στοιχεία για να σε κλείσουν για μήνες στη φυλακή) δεν έχουν καμία σχέση με το συλληφθέντα διαδηλωτή.  Τα μπουκάλια συγκεντρώνονται από τους άντρες της ομάδας Δέλτα στην οδό Σταδίου την ώρα που ο διαδηλωτής βρίσκεται στα γόνατα και πλάτη προς το περιστατικό. Τα ίδια μπουκάλια τοποθετούνται από τα χέρια του αστυνομικού στη σακούλα που κρατά ένας άλλος συνάδελφός του. Η σακούλα, γεμάτη πλέον από μπουκάλια μπίρας, και πιθανότατα δαχτυλικά αποτυπώματα του συλληφθέντα τοποθετούνται μέσα στη μαύρη τσάντα του διαδηλωτή… Ο ένοχος είναι έτοιμος για την Ευελπίδων και πιθανότατα για πολύμηνη φυλάκιση.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!