Εντολή να διερευνήσουν αν τίθενται ζητήματα… τάξης και ασφάλειας δήλωσαν ότι είχαν δυο ένστολοι αστυνομικοί, οι οποίοι εμφανίστηκαν την περασμένη Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, όπου πραγματοποιείτο συνέλευση εκπροσώπων του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση ξυπνά μνήμες από το παρελθόν, όταν λειτουργούσε το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας, αφού τόσο οι ίδιοι οι αστυνομικοί, όσο και ο διοικητής του Α.Τ. Ακρόπολης (όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας οι συνδικαλιστές αμέσως μετά τη συνέλευσή τους) παραδέχτηκαν ότι υπήρχε εντολή γι’ αυτή τους την κίνηση.
Χτες, με αφορμή το γεγονός, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. «Το συγκεκριμένο περιστατικό εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης και στην προσπάθεια κατάργησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο κρατικός ολοκληρωτισμός γίνεται καθημερινά όλο πιο απειλητικός απέναντι στους εργαζόμενους και σε κάθε αγωνιζόμενο. Οι στοιχειώδεις πολιτικές, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες αμφισβητούνται ευθέως και με σαφήνεια, πλέον. Μετά την επιστράτευση των απεργών, η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει διά νόμου το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία!», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!