Του Δημήτρη Στρατούλη. Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει τα βάρβαρα μέτρα του 3ου Μνημονίου τσακίζοντας τους απεργούς-εργαζόμενους με τον τρόπο που ταιριάζει σε αυτά και στην ίδια, δηλαδή με βάρβαρες, αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και παράνομες μεθόδους κοινοβουλευτικής χούντας (πολιτικές επιστράτευσης απεργών, δικαστικές απαγορεύσεις απεργιών, συκοφάντηση και εκβιασμοί απεργών, διαρροές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για συρρίκνωση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού, δηλώσεις Μέργου για τον κατώτερο μισθό κ.λπ).

Η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με αυτές τις αυταρχικές πρακτικές σε βάρος του εργατικού κινήματος θέλει να κάνει επίδειξη πυγμής και διασπορά φόβου στο λαό ενόψει των εργατικών κινητοποιήσεων που έχουν ήδη εξαγγελθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η νέα, όμως, αυταρχική κατρακύλα της κυβέρνησης έχει ήδη τα αντίθετα αποτελέσματα, γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι συνδικαλιστικοί φορείς τους αλλά και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα έχουν υψώσει ασπίδα αλληλεγγύης σε όσους θίγονται από τις αυταρχικές κυβερνητικές πολιτικές και με την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη κλιμακώνουν ακόμη περισσότερο τους αγώνες τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.
Η νέα αυτή πανεργατική απεργιακή μάχη που δίνεται με βάση κοινά αιτήματα των εργαζόμενων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την προστασία από τις απολύσεις, τη λήψη μέτρων στήριξης των ανέργων, την καταβολή των δεδουλευμένων, την απόκρουση του ξεπουλήματος της δημόσιας και κοινωνικής περιουσίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα σταθερό και αποφασιστικό βήμα για την κλιμάκωση και γενίκευση των εργατικών και λαϊκών αγώνων.
Η απεργία της 20ης Φλεβάρη, για την επιτυχία της οποίας συντονίζονται φορείς των εργαζομένων με τους αγωνιζόμενους αγρότες και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών, μπορεί και πρέπει να συμβάλει αποφασιστικά στην οικοδόμηση ενός ενιαίου κοινωνικού μετώπου. Ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί να σαρώσει τις πολιτικές επιστράτευσης, τις δικαστικές απαγορεύσεις απεργιών, τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές αλλά και την κυβέρνηση που τις υπηρετεί πιστά και να ανοίξει το δρόμο για μια άλλη ελπιδοφόρα πορεία του λαού και της χώρας μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με σταθερότητα και συνέπεια τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, αλλά αυτό δεν αρκεί. Μπορεί να τους δώσει μεγαλύτερη δυναμική, έμπνευση και ώθηση με την προβολή και την προώθηση της εναλλακτικής πολιτικής του πρότασης με κυβέρνηση των συνεργαζόμενων δυνάμεων της Αριστεράς, η οποία με βάση κοινό πρόγραμμα θα απελευθερώσει το λαό και τη χώρα από τα μνημόνια, τις ταπεινωτικές και επαχθείς δανειακές συμβάσεις και από το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, προωθώντας μια πολιτική ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, η οποία θα έχει ως βασικά κριτήρια την αντιμετώπιση της ανεργίας με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και των λαϊκών εισοδημάτων.
Όλοι και όλες στις 20 Φλεβάρη στην απεργία και στους δρόμους.

* Ο Δημήτρης Στρατούλης είναι βουλευτής
Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!