ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανοιχτή πρόταση-κάλεσμα για τις περιφερειακές εκλογές.

Οι φετινές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν μέσα σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική συναίνεση της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, προχωρά μαζί με την τρόικα της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην εφαρμογή ενός πραγματικού σφαγείου μέτρων που επιδιώκουν να αναιρέσουν κατακτήσεις ενός αιώνα δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και να επιβάλουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. (…)
Αναπόσπαστο τμήμα αυτής της επίθεσης είναι και η αναδιάρθρωση των μηχανισμών του «τοπικού κράτους» μέσα από το σχέδιο «Καλλικράτης». Είναι βαθιά αντιδραστική και αντιδημοκρατική μεταρρύθμιση που έρχεται να κάνει πράξη τις πολιτικές του «Μνημονίου» (…)
Μπροστά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει ανοιχτή πρόταση για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων ανατροπής σε όλες τις περιφέρειες. Ψηφοδέλτια που να δείξουν ότι απέναντι στην κρίση και το Μνημόνιο μπορεί να υπάρξει αριστερή απάντηση, ριζοσπαστική εναλλακτική λύση. Ψηφοδέλτια που να είναι ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στο Μνημόνιο, ενάντια στον «Καλλικράτη», ενάντια στην Ε.Ε. Ψηφοδέλτια που να αρνούνται τη λογική της συνδιαχείρισης του «τοπικού κράτους» και των αναδιαρθρώσεων στο όνομα της «ανάπτυξης». Ψηφοδέλτια που θα στηρίζονται στο ζωντανό κόσμο του κινήματος και θα προβάλλουν τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί από τις εργατικές και φοιτητικές συνελεύσεις, τις κινήσεις γειτονιάς, τις λαϊκές συνελεύσεις. Ψηφοδέλτια που θα εντάσσουν την παρέμβασή μας στις Περιφέρειες μαζί με τα ιδιαίτερα κοινωνικά, πολιτικά, περιβαλλοντικά και εργασιακά τους προβλήματα σε ένα συνολικό και μάχιμο πρόγραμμα πάλης σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση για:
– Ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ. Άμεση απόσυρση όλων των νομοσχεδίων.
– Παύση πληρωμών. Διαγραφή του χρέους.
– Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ.
– Ρήξη με την Ε.Ε. του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού
– Απαγόρευση απολύσεων.
-Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία για όλους.
– Γενναίες φοροαπαλλαγές στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δραστική αύξηση στη φορολογία του κεφαλαίου. Να παγώσουν οι εξοπλισμοί, δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.
– Όχι στον «Καλλικράτη» και την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «τοπικού κράτους».
– Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
(…) Απευθύνουμε αυτή την πρόταση πρώτα από όλα σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιΐστικού κινήματος με τους οποίους συναντιόμαστε στις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις τοπικές επιτροπές αγώνα. Σε εκείνους και εκείνες που συνειδητοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ, αφού καπηλεύτηκε τη λαϊκή ψήφο, σήμερα ηγείται της επίθεσης στους εργαζόμενους. Την απευθύνουμε στους αγωνιστές από τα τοπικά κινήματα, όλους αυτούς που αγωνίστηκαν ενάντια στην επιχειρηματική-αντιδραστική μετάλλαξη του «τοπικού κράτους», στην οικολογική καταστροφή, στην καταπάτηση των ελεύθερων χώρων. Την απευθύνουμε, όμως, και σε όσες πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά που να είναι πραγματική δύναμη ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!