Αρχική στήλες Διπλή Ταρίφα: Από Σεπτέμβρη Σύνταγμα

Διπλή Ταρίφα: Από Σεπτέμβρη Σύνταγμα

Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου.
Πολλοί θα αναρωτιέστε πού χάθηκε ο ταξιτζής. Κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι τον συνεπήρε η καλοκαιρινή ραστώνη και βρίσκεται στις παραλίες της Μυτιλήνης ή στο χωριό του, στη Θήβα.

Απαντάω, λοιπόν, στις κακές γλώσσες (που θέλουν πιπέρι) ότι ο ταξιτζής, βρε πελάτες μου, μπορεί να γουστάρει «επιστροφή» σε εθνικό νόμισμα και ανασυγκρότηση της χώρας από τα «μέσα», αλλά είναι και διεθνιστής, δεν γουστάρει τρόικα εσωτερικών. Μόλις λοιπόν φάνηκε ο Μπαρόζο, η τρόικα και τα άλλα παιδιά της Μέρκελ, τσουπ εμφανίστηκε!
Αχ, βρε Φώτη, «δεν αντέχεται άλλο να ματώνει το σεντόνι της νύφης» από την τρόικα και με συμμετοχή της «Αριστεράς» (ΔΗΜΑΡ)! Ψάχνουμε λέει 11,5 δισ. με ισοδύναμα μέτρα. Μην ψάχνετε καθόλου, ο ταξιτζής τα έχει έτοιμα τα ισοδύναμα και μαζί με τον κλάδο, θα συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας. Οι προτάσεις του κλάδου είναι, ποδήλατα διπλά (ταξί) για μετακινήσεις, ξυλόσομπα και φου-φου για θέρμανση το χειμώνα, με ψητό κάστανο. Α, γεια σου! Λουξ για φωτισμό, με εναλλάξ δωμάτιο για το διάβασμα των παιδιών και βεντάλια ροζ για aircondition! Διακοπές με εναλλαγή τοποθεσίας: Βούλα, Βάρκιζα και Βραυρώνα, Σχοινιά με λεωφορείο «52 θέσεων καθημένων» και 320 όρθιων και δωρεάν «μασάζ» και «σάουνα» λόγο συνωστισμού! Με τέτοια ισοδύναμα, να δεις πως θα αυξηθεί ο πληθυσμός της χώρας του χρόνου! Και ύστερα, διερωτώνται κάτι «παιδάκια» της Aριστεράς, ποιος μας βγάζει και ποιος μας αφήνει στο ευρώ».
Α, και σαν παλιός αθλητής του στίβου να δηλώσω κάτι στη νεαρή αθλήτρια: «Τα παιδιά της Αφρικής που πεθαίνουν από την πείνα, έχουν πιο πολύ αξιοπρέπεια από τα λευκά στρογγυλεμένα κωλαράκια σας από τη ντοπαΐνη». Κάτσε εκεί, στο προπονητήριο του Αγ. Κοσμά, πίνε μίλκο και βγάλε τον σκασμό!
Η μεγάλη κυρία με τη ροζ βεντάλια και τον σύζυγο από το χέρι, ζυγώνει στην πιάτσα Συγγρού-Φιξ. Ρίχνει το σύζυγο στο πίσω κάθισμα και κάθεται δίπλα, κουνώντας τη βεντάλια έντονα.
– Βάλε αγόρι μου το aircondition και πάμε Γλυφάδα, γιατί αυτοί θα μας στείλουν.
– Γιατί κυρία μου;
– Έξω έχει 40 βαθμούς, ο σύζυγος με καρδιά και το Ε22 είχε μέσα 300 άτομα.
Η κυρία συνεχίζει να κουνάει έντονα τη ροζ βεντάλια και προς το σύζυγο, ο οποίος είναι ένα βήμα από τον… Άγιο Πέτρο.
– Είστε καλά κύριε, να πάμε σε νοσοκομείο; ρωτάω.
– Όχι αγόρι μου, είναι από τη ζέστη και έχω πάρει χάπι.
Εγώ κοιτάω ξανά τη βεντάλια και το ρίχνω.
Μωρέ και εγώ βεντάλια έπρεπε να έχω, όταν δεν έχω το aircondition. Αλλά ξέρετε…
– Γιατί αγόρι μου δεν παίρνεις μια, λέει η κυρία.
– Να, ξέρετε, ταξιτζής με βεντάλια στην πιάτσα. Δεν κολλάει κυρία, θα παρεξηγηθώ… και το κλίμα αλλάζει.
– Ε, δεν θα πάρεις και ροζ, όπως εγώ
– Mα, κυρία μου, έχω μια φήμη στην πιάτσα, δεν θέλω να τη χαλάσω… Και λύνονται στα γέλια. Το ταξί έχει δροσίσει για τα καλά και το ρίχνω:
– Πού θα πάμε για μπάνια;
– Πού να πάμε εμείς τα ΚΑΠΗ, βρε παιδί μου, και με αυτή την ακρίβεια; απαντάει ο γέρος.
– Τι ψηφίσαμε; τους ρωτάω.
– Εγώ ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο κύριος και Κουβέλη η κυρία. Αλλά τώρα σκεφτόμαστε μέχρι και Χρυσή Αυγή, να τους πλακώσει τους πολιτικούς.
– Ε, όχι και φασίστες, λέω.
– Δεν το εννοούμε, αλλά είμαστε αγανακτισμένοι.
– Τον Σεπτέμβρη θα πέσει πολύ ξύλο στη χώρα, όλοι κάτω στο Σύνταγμα.
– Λες να γίνει, μου λένε.
– Θα γίνει, αλλά το μόνο που δεν ξέρω είναι ποιος θα δέρνει και ποιος θα τρώει… Kαι γίνεται χαμός!
– Εντάξει ταξιτζή, να βγούμε στο Σύνταγμα, αλλά να μην είμαστε από αυτούς που θα τρώμε ξύλο.. Kαι η κατάσταση έχει ξεφύγει!
Σας περιμένω στο Σύνταγμα τον Σεπτέμβρη και φιλάκια στην Γλυφάδα!
Φιλάκια πολλά,
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Aριστεράς

 

Σχόλια

Exit mobile version