Μετά από διαφωνίες στους κόλπους της συγκυβέρνησης, που ανέκυψαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, αποσύρθηκε προσωρινά η τροπολογία που αφορούσε την παροχή όλων των μυστικών στοιχείων στους επενδυτές που ενδιαφέρονται να αγοράσουν δημόσιες εταιρίες που έχουν εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η τροπολογία αφορούσε ειδικά τις εταιρίες της αμυντικής βιομηχανίας, όπως η ΕΒΟ, τα ΕΑΣ, η ΕΑΒ. Μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Χατζηλάμπρου επισήμανε, σχετικά με την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας: «Την αποσύρετε με την έννοια ότι θα την επαναφέρετε; Όχι, θα κάνουμε πολύ μεγάλη φασαρία γι’ αυτό. Μια αλλαγή πολιτικής χρειαζόταν. Δεν χρειαζόταν η απόσυρση της τροποποίησης. Αλλαγή πολιτικής να αξιοποιήσουμε ό,τι έχουμε εγκατεστημένο ως κοινωνικό κεφάλαιο στα αμυντικά συστήματα, την Ελευσίνα, τη Μάντρα, το Λαύριο, τον Υμηττό, την ΕΒΟ του Αιγίου. Κάνουμε παραγγελίες απ’ έξω για Fantom και έχουμε την ΕΑΒ και κάθεται. Ενώ θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά η ΕΑΒ, δίνουμε τις παραγγελίες για τα Fantom έξω. Αλλαγή πολιτικής χρειάζεται και όχι επαναδιατύπωση των ίδιων πραγμάτων.
Βεβαίως, αν θέλατε να κρύψετε κάτι, θα μπορούσατε να το είχατε δώσει μια χαρά στον κ. Βενιζέλο να το έκρυβε καλά. Ξέρω ποια είναι τα απόρρητα στοιχεία τα οποία εσείς θέλετε να κρατήσετε. Τα απόρρητα είναι ποιοι χρωστάνε, ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες, με ποιους διαπλέκεστε, πώς συνεννοείστε. Αυτά είναι τα απόρρητα. Γι’ αυτά δεν κάνετε κουβέντα. Και ως απόρρητα θεωρείτε ό,τι έχει καταφέρει να επενδύσει με τον ιδρώτα του ο ελληνικός λαός, να του τα έχετε κάνει μπιρ παρά, να δοθούν προς όποιον ήθελε να αγοράσει. Και το «όποιος ήθελε να αγοράσει» μπορεί να είναι και ο ανταγωνιστής που σήμερα λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων της Ελληνικής Βιομηχανίας».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!