Απλήρωτη εργασία και ποινικοποίηση της διεκδίκησης

Ο Όμιλος της Euromedica, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους παροχής ιδιωτικής Υγείας, πάνω από ένα χρόνο τώρα καθυστερεί συστηματικά την καταβολή της μισθοδοσίας, με αποτέλεσμα σήμερα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται τέσσερις μήνες απλήρωτοι. Το επιχείρημα που προβάλλει η εργοδοσία είναι η καθυστέρηση των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ. Κι όμως, όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του 2012, εμφανίζει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.
Τον περασμένο Απρίλιο οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας σε δυο υποκαταστήματα και στην Κλινική Αθήναιον στο Βύρωνα που ανήκει στον όμιλο. Στο υποκατάστημα του Περιστερίου η στάση είχε καθολική συμμετοχή.
Την περασμένη εβδομάδα η Euromedica ανακοίνωσε σε εργαζόμενη στο συγκεκριμένο υποκατάστημα και μάλιστα εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών την απόλυσή της. Η απόλυση αυτή, όπως καταγγέλλει και το Σωματείο, είναι φανερό ότι γίνεται για να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να συνεχίσουν αδιαμαρτύρητα να εργάζονται απλήρωτοι. Είναι ένα ακόμα δείγμα της απόλυτης ασυδοσίας των εργοδοτών, ακόμα και στον ευαίσθητο κλάδο της Υγείας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!