Μια σημαντική εκδήλωση, ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Λήμνου (ΣΕΠΛ) τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου. Σε μία κατάμεστη αίθουσα από ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές όλων των ομάδων του νησιού και με την παρουσία του δημάρχου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, του προέδρου του Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, Σ. Κωνσταντάρα κ.ά., οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τα βίντεο για την ιστορία της Μπαρτσελόνα και τη λειτουργία των ακαδημιών της. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσαν τον Νίκο Μάλλιαρη, μέλος του FCB, επίσημο καλεσμένο του συνδέσμου, να τους αναλύει την ποδοσφαιρική και διοικητική φιλοσοφία του συλλόγου.
Το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε της εκδήλωσης τα στελέχη του ΣΕΠΛ συνοδευόμενα από το Νίκο Μάλλιαρη επισκέφτηκαν τα γήπεδα του νησιού και παρακολούθησαν αγώνες των τοπικών ομάδων, συζήτησαν με παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και φιλάθλους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τον τρόπο επίλυσής τους.
Στις προγραμματισμένες συναντήσεις με το δήμαρχο, κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο και τον Έπαρχο, Σάββα Βαρελτζή, αναφέρθηκαν στο ασφαλιστικό πρόβλημα των ποδοσφαιριστών και ζήτησαν την συμπαράστασή τους για να ασφαλιστούν.
Επίσης, αναφέρθηκαν στο όραμά τους για την αναγέννηση του Λημνιακού ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού του νησιού. Οι προαναφερόμενοι θεσμικοί παράγοντες τους συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία τους και τους εξέφρασαν τη διάθεσή τους να συνεργαστούν για την επιτυχία του έργου τους.
Ο δήμαρχος παρουσίασε το σχεδιασμό για τη συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Λήμνου και συμφωνήθηκε να αναλάβουν από κοινού Δήμος και ΣΕΠΛ πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και να συνεργαστούν σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού, προστασίας του περιβάλλοντος και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ο Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος τους εξέπληξε ευχάριστα δηλώνοντας φίλαθλος του ποδοσφαίρου και δεσμεύτηκε να τους βοηθήσει για να πετύχουν τους στόχους τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!