Η σκηνοθεσία κατέρρευσε, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν.

Τον αέρα της ελευθερίας αναπνέει από την Πέμπτη το απόγευμα η Φέι Μάγερ, μετά από 23 ημέρες κράτησης στις φυλακές του Κορυδαλλού και ένα πολυήμερο σίριαλ με σεναριογράφους το υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ., την ΕΛ.ΑΣ. και άξιες μαριονέτες τους τα ΜΜΕ.
Η αίτηση αποφυλάκισης που είχε κατατεθεί από τους δικηγόρους της Γερμανίδας, έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα που χειρίστηκε την υπόθεση συμφωνώντας με τη θέση της 19ης ανακρίτριας, η οποία εξ αρχής είχε διαφωνήσει με την προφυλάκιση της Μάγερ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δρόμου, ο νέος εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση, έσωσε τα προσχήματα και το κύρος της Δικαιοσύνης και με μια εξαιρετικά θεμελιωμένη και πρωτόγνωρη πρόταση (τι σημαίνει σοβαρές ενδείξεις ενοχής, τι σημαίνει αρχή αναλογικότητας σε σχέση με τη προφυλάκιση, αναφορά σε νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου) υιοθέτησε επί της ουσίας τη πρόταση της ανακρίτριας, φτάνοντας στην αποφυλάκιση.
«Αποκαταστάθηκε, δηλαδή, στοιχειωδώς η νομιμότητα και μπήκε επιτέλους σε μία τάξη το σύστημα της προσωρινής κράτησης», δηλώνει στον Δρόμο η κ. Μαρίνα Δαλιάνη, εκ των συνηγόρων της Γερμανίδας.
Η υπόθεση της Μάγερ, ωστόσο, δεν τελειώνει εδώ. Η ίδια είναι υποχρεωμένη να υποστεί τους περιοριστικούς όρους της απόφασης που της απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα και την υποχρεώνουν να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της.
Να υπενθυμίσουμε πως η 27χρονη Μάγερ βρέθηκε στη φυλακή καθ’ υπέρβαση κάθε ορίου νομιμότητας και συνταγματικότητας, θύμα ενός καλοστημένου παιχνιδιού των ΜΜΕ και της ΕΛ.ΑΣ., δημιουργώντας κλίμα μέσω της γκάφας των αστυνομικών συντακτών, το οποίο τελικά την οδήγησε στην προφυλάκιση.
Κατηγορήθηκε για… εξ αίματος τρομοκρατία όπως και για το γεγονός ότι στη κατοικία της βρέθηκαν δημοσιευμένα κείμενα από τρομοκρατικές οργανώσεις. Και παρά την «αίσια» κατάληξη της πρώτης φάσης της υπόθεσης, η μεθόδευση της σύλληψής της είναι ακόμη ένα σύμπτωμα της σημερινής δημοκρατίας και της καταπάτησης των ατομικών ελευθεριών.

Λ.Σ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!