Κυνική ομολογία Μανιτάκη για το ΙΓΜΕ

Μπορεί ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου να βρίσκεται κατηγορούμενος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά οι πολιτικές του αποφάσεις ισχύουν και εφαρμόζονται από τους σημερινούς υπουργούς της τρικομματικής κυβέρνησης. Μια από αυτές είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά τη συγχώνευση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ). Η συγκεκριμένη απόφαση είχε άμεσο αποτέλεσμα την εφεδρεία 130 εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι αυτοί που η απόλυσή τους οδηγεί σε συρρίκνωση μέχρι εξαφανίσεως το ΙΓΜΕ, έχουν παραμείνει μέχρι σήμερα με δικαστικές αποφάσεις στην εργασία. Και όλα αυτά την ώρα που, όπως καταγγέλλει το συνδικάτο τους, πρέπει να ξεκινήσουν μια σειρά ερευνητικά έργα του ΕΣΠΑ που σχετίζονται με τον εντοπισμό και την αξιολόγηση του ορυκτού πλούτου, τις ενεργειακές πηγές, την αξιοποίηση και προστασία του υπόγειου υδατικού δυναμικού, του περιβάλλοντος και τα γεωτεχνικά έργα και το ΙΓΜΕ ετοιμάζεται για 100 προσλήψεις εργαζομένων με μπλοκάκι.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να ψηφιστεί σχετική τροπολογία για την άρση των εφεδρειών, κάτι που αρνούνται τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Δημόσια Διοίκησης. Μάλιστα, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Αντ. Μανιτάκης προβάλλει το πολιτικό σκεπτικό ότι οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ έχουν, επί της ουσίας, απολυθεί και επομένως απαγορεύει η τρόικα την επαναπρόσληψή τους.
Το συνδικάτο εργαζομένων του Ινστιτούτου καταγγέλλοντας αυτή την ισοπεδωτική πολιτική που οδηγεί σε διάλυση το ΙΓΜΕ και ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας, οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την περασμένη Τρίτη, έξω από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, όπου 60 εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ και τέσσερις κλούβες, προφανώς «για να μη χαλάσουν το προφίλ του φιλεργατικού και καθ’ όλα “ προοδευτικού’’ υπουργείου», όπως σχολιάζει το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!