Σε αποκλεισμό του καταστήματος του Συνεταιρισμού Επαγγελματιών Ψυκτικών Ελλάδας (ΣΕΨΕ) προχώρησαν δεκάδες μέλη της Κίνησης «Δικαίωμα» το Σάββατο 5 Ιούνη.

Ο αποκλεισμός ήρθε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση του μέλους της προσωρινής διοίκησης του νεοσύστατου σωματείου ψυκτικών, Νικόλα Κουσουλάκη. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, αλλά και μέλη του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων. Αποτέλεσμα του αποκλεισμού, που διήρκεσε από τις 7.30 μέχρι τις 11.00 το πρωί, ήταν να μη λειτουργήσει το κατάστημα του ΣΕΨΕ. Ο Συνεταιρισμός μέχρι στιγμής δείχνει να κρατάει αδιάλλακτη στάση, αν και προβληματίζεται για τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται έξω από το κατάστημά του, όπως και για την ταυτόχρονη δικαστική εξέλιξη.
Μπροστά στο πογκρόμ απολύσεων είναι προφανές ότι η εκδήλωση αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους διαφορετικών κλάδων, η από κοινού αντίδραση σχημάτων, κινήσεων, επιτροπών, είναι αυτή που μπορεί να ακυρώσει τη φόρα που έχουν πάρει οι εργοδότες. Είναι χαρακτηριστική από αυτή την άποψη, και η επιτυχημένη κινητοποίηση που διοργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη (10/6) οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια καθηγητές (για τις απολύσεις συναδέλφων τους από το φροντιστήριο «Σύγχρονο») και στην οποία συμμετείχαν πολλοί εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι στην επίθεση που ξετυλίγει η κυβέρνηση και η εργοδοσία, κανείς δεν είναι μόνος του…

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!