Ολόκληρα τμήματα δεν έχουν παράξει τίποτα τους τελευταίους μήνες

Mε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 17/12 και συνεχίζονταν μέχρι και χθες (20/12), οι χίλιοι περίπου εργαζόμενοι του Ομίλου Alapis αντιστέκονται στην πλήρη απαξίωση της εταιρίας και διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση της εργασίας τους.  Οι εργαζόμενοι στον όμιλο, μέσα στο 2012, αντιμετώπισαν «διαθεσιμότητες», «οικειοθελείς αποχωρήσεις» και οι εναπομείναντες έφθασαν να μην έχουν διαβεβαίωση για την καταβολή δεδουλευμένων, αλλά και του Δώρου Χριστουγέννων.
Η επιχείρηση ουσιαστικά παραμένει ανενεργή, ολόκληρα τμήματα δεν έχουν παράξει τίποτα τους τελευταίους μήνες, συμβόλαια έχουν χαθεί και έχει αιτηθεί ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία (άρθρο 106), διαδικασία η οποία θα συζητηθεί ενώπιον δικαστηρίου στις 16 Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι που έχουν υπογράψει την αποχώρησή τους δεν έχουν πάρει την αποζημίωσή τους, ενώ το μέλλον και όσων παραμένουν είναι αβέβαιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν γνωρίζουν καλά-καλά ποιοι βρίσκονται πίσω από το επενδυτικό σχήμα που φέρεται να κατέχει την εταιρία, ενώ ο πιο γνωστός μέτοχος (και ιδρυτής του ομίλου) Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει συλληφθεί για το σκάνδαλο της Proton Bank. Χτες Πέμπτη, οι εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων θα συναντούσαν για πρώτη φορά(!) το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης.
«Θέλουμε να δουλέψουμε και να διασφαλιστούν τα χρήματά μας», λέει στον Δρόμο η γενική γραμματέας του σωματείου, Μίνα Αγγελοπούλου, τονίζοντας ότι το προσωπικό που υπάρχει και οι εγκαταστάσεις μπορούν να προχωρήσουν σε παραγωγές φαρμάκων, μπορούν να υλοποιήσουν φακέλους γενοσήμων και γενικά μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη σημερινή κατάσταση στο χώρο του φαρμάκου.  Με τρία σύγχρονα εργοστάσια σε Θεσσαλονίκη, Αταλάντη και Κρυονέρι ο Όμιλος Alapis θα μπορούσε να αλλάξει το παραγωγικό ισοζύγιο της χώρας, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας

Πώς σχολιάζουν οι εργαζόμενοι τις δηλώσεις Λαυρεντιάδη
«Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά», αυτή ήταν η δήλωση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο άκουσμα της ανακοίνωσης προφυλάκισής του!
Δεν γνωρίζουμε τους χιλιάδες εργαζομένους του παραπάνω κυρίου… αλλά τους 1.000 εργαζόμενους και απολυμένους της Alapis, τους έχει ήδη στο δρόμο.
Καλά θα κάνει, λοιπόν, να μην επικαλείται τους εργαζομένους οι οποίοι με κόπο και συνεπή εργασία του έδωσαν το μέγιστο της περιουσίας του (τώρα με πόσο νόμιμο τρόπο τη διαχειρίστηκε αυτή, είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει…). Οι εργαζόμενοι εδώ και αρκετούς μήνες έχουν καταλάβει πως κάτω από τη δική του διοίκηση και τις δικές του εντολές ο όμιλος κατέρρευσε και πλέον το οριστικό τέλος είναι πολύ κοντά!
Μόνη λύση είναι η αυτοδιαχείριση και η μετατροπή αυτής της υπερσύγχρονης βιομηχανίας σε κρατική βιομηχανία, που όπως αποδεικνύεται την έχει πολύ μεγάλη ανάγκη ο τόπος.

(Από την ηλεκτρονική σελίδα του Σωματείου
 εργαζομένων Ομίλου Alapis και θυγατρικών)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!