Συμπαράσταση στο αίτημα του Κώστα Γουρνά.

Την ικανοποίηση του αιτήματος του κρατούμενου Κώστα Γουρνά, για επαφή με την οικογένειά του, στηρίζει με απεργία πείνας ο Νίκος Μαζιώτης. Αίτημα του Γουρνά και πλέον και του Μαζιώτη είναι να ακυρωθεί η προφυλάκιση του πρώτου στις φυλακές των Τρικάλων και να βρεθεί στον Κορυδαλλό, κοντά την οικογένεια και τα ανήλικα παιδιά του.

Για την κίνηση υποστήριξης του Κώστα Γουρνά, ο Νίκος Μαζιώτης έστειλε επιστολή στην Ελευθεροτυπία στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν ήμασταν μαχητές του Επαναστατικού Αγώνα, δεν αγωνιζόμαστε ενάντια στο κεφάλαιο και στο κράτος για να αποδεχθούμε μέσα στη φυλακή τις συνθήκες που μας επιβάλλουν οι δεσμώτες μας. Τον Απρίλιο του 2010 το κράτος μάς προφυλάκισε διαχωρίζοντάς μας σε διάφορες φυλακές. Έτσι, ο σύντροφος Κώστας Γουρνάς, τρίτος πλέον «συναρχηγός» της οργάνωσης κατά το νέο, βαρύτερο κατηγορητήριο, μετά τα βασανιστήρια που υπέστη από την Αντιτρομοκρατική κατά τη σύλληψή του, βρέθηκε προφυλακισμένος στα Τρίκαλα για εκδικητικούς λόγους, μακριά από την οικογένειά του και τα ανήλικα παιδιά του».

«Από το Σάββατο 9 Οκτώβρη ο Κώστας Γουρνάς κατέβηκε σε απεργία πείνας διεκδικώντας να μείνει στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να μπορεί να βλέπει ως πατέρας τα παιδιά του, αντιδρώντας έτσι στην αναλγησία του υπουργείου «Δικαιοσύνης» στο να απαντήσει στην εδώ και πέντε μήνες εκκρεμή αίτησή του να μεταχθεί στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού. Ως σύντροφος συναγωνιστής, ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, δεν μπορώ παρά να σταθώ αλληλέγγυος δίπλα του και να ξεκινήσω κι εγώ την ίδια μέρα απεργία πείνας στηρίζοντας το αίτημά του. Ούτως ή άλλως οι αγώνες γίνονται για να ζήσουν σ’ έναν καλύτερο κόσμο τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές».
Είναι η δεύτερη φορά που ο Νίκος Μαζιώτης κατέρχεται σε απεργία πείνας από τον Απρίλιο του 2010, οπότε και συνελήφθη. Τον Ιούλιο πραγματοποίησε απεργία πείνας καθώς δεν του επέτρεπαν να έρθει σε επαφή με την σύζυγό του Παναγιώτα Ρούπα και το νεογέννητο, εκείνες τις ημέρες, παιδί του. Μετά από 11 ημέρες απεργίας πείνας, το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε την άδεια να επισκεφθεί το νοσοκομείο Αλεξάνδρα και να παραμείνει για δύο ώρες με τη σύζυγο και το παιδί του.
Και σε εκείνη την αντίδραση, όσο και στην τωρινή, δημιουργήθηκε δίκτυο συμπαράστασης από κρατούμενους σε όλη τη χώρα που προχώρησαν σε αποχή συσσιτίου.
Μ.Δ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!