Ποιοι άραγε ενοχλούνται από τη διεθνή κινητοποίηση

Την Κυριακή 4/4, το μεσημέρι, άγνωστος τηλεφώνησε στον Βαγγέλη Πισσία, συντονιστή της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και του απηύθυνε στα αγγλικά την εξής απειλή: «Θα πληρώσεις, υποστηρίζεις τους τρομοκράτες ισλαμιστές, μπάσταρδε». Το πρωί της επόμενης μέρας το αυτοκίνητο του Βαγγέλη Πισσία βρέθηκε σπασμένο.

Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» καταγγέλλει την απειλή «λόγω και έργω» αναφέροντας ότι «η μέθοδος είναι γνωστή, χαρακτηρίζει το κράτος, από το οποίο εκπορεύεται, που έχει ανάλογα εγκληματικά προηγούμενα, όπως η ανατίναξη του πλοίου αντίστοιχης αποστολής, το 1988 στη Λεμεσό, καθώς και η δολοφονία του Riad Hamad, στελέχους του “Free Gaza Movement”, τον Μάρτιο του 2008 στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Αντίστοιχες απειλές, όμως, δέχθηκαν και στελέχη του “Free Gaza Movement” πρόσφατα στις ΗΠΑ».

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «οι μέθοδοι αυτές δεν μας φοβίζουν, το εγχείρημα αυτό δεν είναι έργο ενός ή δύο-τριών ανθρώπων, αλλά ενός ολόκληρου κινήματος αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό», ενώ τόνισαν ότι «oι απειλές εναντίον Ελλήνων πολιτών και οι όποιες πράξεις τυχόν τις συνοδεύουν, αποτελούν, ταυτόχρονα, αμφισβήτηση της κυριαρχίας της χώρας από ξένη δύναμη».

Ερώτηση για την επίθεση κατέθεσαν στον υπουργό Εξωτερικών και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης και Θοδωρής Δρίτσας.

 

«Διεθνής Συνεργασία για το σπάσιμο της Πολιορκίας της Γάζας»

Εν τω μεταξύ, μετά από μήνες προετοιμασίας, ανακοινώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε στην Κωνσταντινούπολη, η «Διεθνής Συνεργασία», που συνέδεσε οργανώσεις και κινήματα, τα οποία επιδιώκουν να σπάσουν τον παράνομο αποκλεισμό του Ισραήλ στη Γάζα. Η σύμπραξη αποτελείται από την τουρκική οργάνωση ΙHH (Insani Yardim Vakfi), την «Ευρωπαϊκή εκστρατεία για τον τερματισμό της πολιορκίας στην Γάζα», την ελληνική Πρωτοβουλία «Ship to Gaza», τη σουηδική Κίνηση «Ship to Gaza» και το «Free Gaza Movement». Δρομολογείται για τον επόμενο μήνα ένας στολίσκος, που θα αποτελείται από τουλάχιστον οκτώ πλοία, τρία από τα οποία είναι φορτηγά. Πάνω από 500 επιβάτες, από περισσότερες από 20 χώρες θα λάβουν μέρος και πάνω από 5.000 τόνοι φορτίου, συμπεριλαμβανομένου σκυροδέματος, προκατασκευασμένων κατοικιών, άλλων οικοδομικών υλικών, ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό, θα παραδοθεί στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!