Εκδηλώσεις με αφορμή την απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί

Σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζει για τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 69 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς. Οι Οργανώσεις Μελών του κόμματος θα διοργανώσουν τέτοιες εκδηλώσεις με σκοπό όχι μόνο τη μνήμη, αλλά και τη σύνδεση της επετείου της 12ης Οκτώβρη 1944 με την επίκαιρη διάσταση όλων των σχετικών εξελίξεων γύρω από την υπόθεση της ναζιστικής συμμορία της Χ.Α.
Με αντιφασιστικό και αντιμνημονιακό μήνυμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει και με αφορμή την απελευθέρωση της Αθήνας, να αναδείξει το γεγονός ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού, των συλλογικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενάντια στα μνημόνια της εξαθλίωσης.
Χθες έγινε ήδη σχετική εκδήλωση στο Γαλάτσι με θέμα Φασισμός-Αντίσταση-Δημοκρατία και ομιλητή το μέλος της Π.Γ. Ρούντι Ρινάλντι, ενώ η Οργάνωση Μελών Γαλατσίου οργανώνει σήμερα (11π.μ. έως 2μ.μ.) έκθεση φωτογραφίας στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (παλιό τέρμα).
Για τις επόμενες μέρες, μάλιστα, έχουν ήδη προγραμματιστεί:
Μοσχάτο: Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 19.00 στον Πολυχώρο ΣΥΡΙΖΑ, Αργοστολίου 67. Θέμα: Ο αντιφασιστικός αγώνας του ΕΑΜ στην Αθήνα. Ομιλητές ο Μανώλης Γλέζος, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης, ιστορικός. Θα προβληθεί σπάνιο οπτικό υλικό του Φιλοποιμένα Φίνου.
Βύρωνας: Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 18.30 στο Θέατρο Νέα Ελβετία (Λουίζα). Την εκδήλωση οργανώνουν οι Νέοι ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα-Καισαριανής με τίτλο Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και τους ναζί, για μια Ελλάδα ελε ύθερη και δημοκρατική. Θα παρέμβουν οι: Μανώλης Γλέζος, Μιχάλης Λυμπεράτος, ιστορικός, Κωνσταντίνος Λαμπράκης, μεταπτυχιακός φοιτητής.
Γκύζη-Πολύγωνο: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Βαφειοχωρίου με θέμα Οκτώβρης 1944-Οκτώβρης 2013, ο αγώνας κατά του φασισμού και της φτώχειας πάντα επίκαιρος. Ομιλητές ο Μανώλης Γλέζος και ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Κινήσεις και εκδηλώσεις με το ίδιο μήνυμα προγραμματίζονται επίσης και για τις ημέρες της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στο αντιφασιστικό πνεύμα των ημερών οργανώνονται σήμερα δύο αντιφασιστικά συλλαλητήρια: ο Αντιφασιστικός Συντονισμός (Πέραμα-Κερατσίνι-Δραπετσώνα) διοργανώνει αντιφασιστική πορεία στο Πέραμα, στις 12:00 στην Πλ. Ηρώων. Επίσης φορείς και οργανώσεις καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 από την Πλατεία ΗΣΑΠ του Ηρακλείου.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!