Η απάντηση δεν άργησε να δοθεί στο άκουσμα της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) στην Νίκαια.

Αμέσως φορείς και πολιτικές κινήσεις πραγματοποίησαν αντί-συγκέντρωση πεντακόσια μετρά μακριά από την συγκέντρωση των ακροδεξιών. Ώρα συνάντησης; Πέντε ώρες πριν την ομιλία. Τόπος: Πλατεία Δαβάκη-Πίνδου ή πιο γνωστή ως Περιβολάκι. Η ανταπάντηση ήρθε αμέσως. Όχι από τους ακροδεξιούς. Αλλά από την αστυνομία που αρχικά υποστήριξε ότι απαγορεύεται από τον εισαγγελέα η πορεία που θα ενημέρωνε τον κόσμο και θα κατέληγε στην πλατεία Αγίου Νικολάου, πράγμα ανυπόστατο. Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις δυόμιση. Πρώτη φορά ήρθαν στην Νίκαια ΜΑΤ. Αυτό φάνηκε αμέσως και από τους ίδιους, μιας και απέκλισαν δρόμους με την βοήθεια χάρτη. Η εντολή δόθηκε από την αρχή της πορείας. Φορέστε μάσκες! Έγινε ρήψη χημικών για 1.000 διαδηλωτές, μέσα σε αυτούς και μετανάστες και η αντί-συγκέντρωση διαλύθηκε χωρίς ποτέ να φτάσει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου ούτε καν μετά την λήξη της ομιλίας του κ. Μιχαλολιάκου. Αν όμως έφτανε ποτέ, θα είχε να αντιμετωπίσει ΜΑΤ και κλούβες. Ναι! Η Χρυσή Αυγή έκανε εκδήλωση υπό την προστασία της αστυνομίας. Δυστυχώς η Αριστερά πολλές φορές αδιαφορεί για την παρουσία τους στρουθοκαμηλικά. Αφού καταφέραμε και βρήκαμε ένα μπαλκόνι για να τους ακούσουμε προστατευμένοι, σας παραθέτουμε τι ακριβώς ειπώθηκε από πλευράς τους.

Η εκδήλωση των φασιστών
Με την προσπάθεια ακύρωσης της συγκέντρωσης τους ξεκίνησε την ομιλία του ο Μιχαλολιάκος σε μια προσπάθεια να φάνει σημαντικός. Οι μετανάστες που πάντα είναι συνώνυμοι της εγκληματικότητας δεν έλειψαν, ενώ αμέσως μετά είπε πως παράδειγμα ελληνικής περιοχής είναι ο Άγιος Παντελεήμονας. Τόνισε πως από εδώ και περά πρέπει να συνηθίσουμε της συγκεντρώσεις της Χ.Α. ακόμα και σε κόκκινες περιοχές. Είμαστε ρατσιστές και με την βοήθεια του Θεού η Χ.Α. θα απαλλάξει την Ελλάδα από το ένα εκατομμύριο μετανάστες που δεν μπορεί να ταΐσει, δήλωσε . Όλα αυτά μας είναι γνωστά και αναλόγως ντύνονται και με επίκαιρες σάλτες. Αυτό όμως που είναι τρομακτικό είναι το δεύτερο σκέλος της ομιλίας. Η ομιλία είχε έντονο πολιτικό χαρακτήρα και διόλου αδιάφορο. Πολλοί θα περίμεναν πως θα έμενε σε μια συνθηματολογία του τύπου «ρουφιάνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν μας αφήνετε να κάνουμε συγκέντρωση». Όμως πήγε πολύ παρακάτω. Είναι η πρώτη συγκέντρωση εναντία στην συγκυβέρνηση της τρόικας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που θα φέρει την εθνική υποταγή και την εξαθλίωση των ελλήνων. Όχι στο μνημόνιο. Όχι στην δανειακή σύμβαση που περιορίζει την εθνική μας κυριαρχία και θα φέρει ανεργία. Κατήγγειλε τον Σαμαρά που είπε ναι σε όλα, και τον ψεύτο-εθνικιστή Καρατζαφέρη που τον ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα. Εκείνοι, Η Χ.Α. δεν πρόκειται να συνεργαστούν με κανέναν όταν μπουν στην Βουλή. Σε απάντηση του Πάγκαλου, ο λαός δεν έκλεψε τίποτα και έβαλε ζήτημα της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ζήτησε κατάσχεση περιουσίας όσων έκλεψαν και υποσχέθηκε πως σαν θέλει ο Θεός και μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή οι προδότες και διεφθαρμένοι θα πάνε στο Γουδή. Αυτοί δεν θα κάνουν ρουσφέτια και ο αγώνας των υποστηρικτών δεν θα προδοθεί. Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι αμερικανοεβραίος τραπεζίτης και βγήκε με την σύμφωνη γνώμη των καναλιών. Καναλιών τα όποια είναι μέρος του πολιτικού συστήματος, ενεργούν βάση σχεδίου και για αυτό θάβουν την Χ.Α. Όμως ο λαός πήρε την κατάσταση στα χέρια του και βγήκε στον δρόμο την 28η Οκτώβριου και διαμαρτυρήθηκε με την συμβολή της Χ.Α. και της Αριστεράς. Της Αριστεράς που είναι πατριωτική αλλά δεν το ξέρει και κάνει λάθος γιατί η πολιτική της που θέλει μετανάστες αφήνει ανέργους τους Έλληνες. Ακολούθησε ο Εθνικός ύμνος και ο ύμνος της Χρυσής Αυγής. Το μουσικό χαλί των ανακοινώσεων, όπως αυτή των εγκαινίων για τα γραφεία στην Ανατολική Αττική στην Αρτέμιδα, ήταν Ξυλούρης, το «ποτέ θα κάνει ξαστεριά». Τα σχόλια δικά σας.
Η λογική της αυτοαπομόνωσης μας παράλληλα με μια τέτοια ομιλία από την ακροδεξιά σίγουρα θα στοιχίσει και σε εμάς αλλά και στον τόπο. Τα σχόλια των κατοίκων που τρόμαξαν στην παρουσία των ΜΑΤ έξω από την πόρτα τους ήταν: «από την μια χρυσαυγήτες από την άλλη αναρχικοί. Δεν μπορείς να πας πουθενά.» Πάντως να σημειωθεί πως πιο πολύ οι 300 χρυσαυγήτες έμοιαζαν με τους τύπους που τα σπάνε σε πορείες παρά οι αντιφασίστες.

Σταύρος Παπαϊωάννου

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!