Ξεσηκώθηκαν μαζικά τα κολυμβητικά σωματεία της Θεσσαλίας για τα νέα δεδομένα

Το πρόσφατο κείμενο διαμαρτυρίας όλων των κολυμβητικών ομίλων της Θεσσαλίας για την επιβολή παραβόλου για τη συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες, δείχνει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει όλος ο ελληνικός αθλητισμός, αλλά και την αποφασιστικότητα για αντίδραση στα νέα δεδομένα. Είναι σημαντικό, μάλιστα, να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά ενώνονται σε κοινό κείμενο τα σωματεία, ενώ ταυτόχρονα συντονίζονται και την ίδια στιγμή αναπτύσσονται παράλληλες κινήσεις σε όλη τη χώρα.
Η μαζική αντίδραση των σωματείων μπροστά στις νέες μνημονιακές τακτικές, με την μπάλα να παίρνει ουσιαστικά όλο τον ελληνικό αθλητισμό, δείχνει ότι η βάση του χώρου ασφυκτιά κάτω από τα νέα μέτρα.
Ο αθλητισμός ψυχορραγεί και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα μπορέσει ο χώρος να ξανασταθεί στα πόδια του. Αν καταφέρει να επιβιώσει, βέβαια, αφού δεν μένει τίποτα όρθιο.
Την ανακοίνωση, λοιπόν, υπογράφουν τα σωματεία ΝΙΚΗ Β., ΝΟΒ-Α, ΟΕΑ-ΝΑΒ, ΟΥΚΒ από τον Βόλο, ΝΟΛ, ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ, ΝΗΡΕΑΣ, ΑΚΑΛ από τη Λάρισα, ΑΚΑΚ, ΚΟΚ από την Καρδίτσα και ΑΕΤ, ΑΚΟΤ, ΑΣΕΤ από τα Τρίκαλα.
Το κείμενο αναφέρει αρχικά ότι «θέλουμε να σας εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΚΟΕ σχετικά με την επιβολή παραβόλου για τη συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες, καθώς και την κατάργηση της αποζημίωσης των μετακινούμενων αθλητών, σε συνέχεια της επιβολής κόστους για την ανανέωση των ιατρικών δελτίων».
Και συνεχίζει: «Διαμαρτυρόμαστε διότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν της την τεράστια οικονομική επιβάρυνση των αθλητών των συλλόγων της επαρχίας που μετακινούνται και διανυκτερεύουν σχεδόν στο 100% των συμμετοχών τους σε επίσημους περιφερειακούς αγώνες (προαγωνιστικά) και πανελλήνιους αγώνες (αγωνιστική κατηγορία). Είναι προφανές ότι κάθε κόστος (μετακίνησης-διανυκτέρευσης-συμμετοχής) μεταφέρεται από τα σωματεία στους γονείς των αθλητών, στους ίδιους γονείς που έχουν δει τους μισθούς τους και τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται (όσοι απ’ αυτούς είναι τυχεροί να δουλεύουν ακόμα), στους ίδιους γονείς που για χρόνια έχουν ήδη «ματώσει» οικονομικά ώστε τα παιδιά τους να ασχολούνται με το «ακριβό» άθλημα της κολύμβησης και πολλοί εκ των οποίων δεν μπορούν, πλέον, να καλύψουν ούτε τις υποχρεώσεις τους προς τα σωματεία και οδηγούνται σε αποχή ή απομάκρυνση των παιδιών από τον αθλητισμό».
Και η κοινή ανακοίνωση ολοκληρώνεται ως εξής: «Τελικά, η εισπρακτική αυτή κίνηση που εισάγετε σήμερα μπορεί να αποφέρει προσωρινά οικονομική ανάσα στην Ομοσπονδία, μακροπρόθεσμα όμως θα αποτελέσει τον αφανισμό των Σωματείων που είναι τα κύτταρα στήριξης του Ελληνικού Αθλητισμού. Τα μέλη της ΚΟΕ -Σωματεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας- ζητάμε να επανεξετάσετε απόφασή σας συνυπολογίζοντας το τεράστιο κόστος που θα έχει για την ομοσπονδία η συρρίκνωση των συλλόγων της επαρχίας και που θα μετατρέψει την κολύμβηση σε άθλημα των λίγων προνομιούχων, στα δύο αστικά κέντρα.
Ζητάμε:
• Την κατάργηση των παραβόλων συμμετοχής για τους συλλόγους της περιφέρειας στις Αγωνιστικές και Προαγωνιστικές κατηγορίες.
• Την επαναφορά των αποζημιώσεων μετακίνησης για τους αθλητές των συλλόγων της περιφέρειας που καταλαμβάνουν τις θέσεις από 1η έως 8η στις Αγωνιστικές κατηγορίες».
Στο συγκεκριμένο θέμα, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε, αφού υπάρχουν ήδη κι άλλες αντιδράσεις από διάφορα σωματεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν εκδοθεί και σχετικές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.

Β. Γ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!