Επίσκεψη μνήμης το Σάββατο 21 Απριλίου.

Επίσκεψη στο πρώην ανακριτικό κολαστήριο της ΚΥΠ, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει πρωτοβουλία αγωνιστών/τριών της Αντιδικτατορικής Αντίστασης, της «Εταιρίας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974, Κ.-Δ. Μακεδονίας» και της οικογένειας του Γ. Τσαρουχά.
Η επίσκεψη θα γίνει το Σάββατο 21 Απριλίου, στις 11:00, Γρ.Λαμπράκη 4 – πίσω από το πρώην 424 ΓΣΝ.
«Για να ξαναζωντανέψουμε την Αντιδικτατορική Αντίσταση στην πόλη μας και για να τιμήσουμε τη μνήμη του βουλευτή της ΕΔΑ Γ. Τσαρουχά, που στις 9 Μαΐου 1968 δολοφονήθηκε από τους δήμιους της χούντας στο άντρο της ΚΥΠ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Το απόγευμα του Σαββάτου η ΕΔΙΑ διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Η δικτατορία των συνταγματαρχών» του Ροβήρου Μανθούλη, στις 19:30 στη Θεοφίλου 13, Άνω Πόλη.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με αγωνιστές της Αντιδικτατορικής Αντίστασης και θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας-ντοκουμέντων από την περίοδο της δικτατορίας. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί δρώμενο από το θεατρικό εργαστήρι «Άλμα-Κάλμα».
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή της «ΕΔΙΑ 1940-’74 Κ.-Δ. Μακεδονίας», αγωνιστή της Αντιδικτατορικής Αντίστασης Νίκου Καλογερόπουλου, που έφυγε πρόσφατα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!