Πληθαίνουν καθημερινά οι επιθέσεις εναντίον πολιτών.
Της Ξένιας Πηρούνια.

Δεν είναι πλέον είδηση αλλά σύνηθες φαινόμενο οι απρόκλητες και βίαιες επιθέσεις αστυνομικών κατά πολιτών. Μόνο που πλέον δεν είναι μόνο εναντίον μεταναστών ή διαδηλωτών στα Εξάρχεια ή το Σύνταγμα αλλά σε πολίτες των γειτονιών της Αθήνας μέρα μεσημέρι από τους «αστυνομικούς της γειτονιάς», τα ανδραγαθήματα των οποίων βεβαίως περνούν στα «ψιλά» και παραμένουν ατιμώρητα.

Νέο περιστατικό βίας στην Ηλιούπολη
Η Ανθή Κοντογιώργη, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Ηλιούπολη, έκλεισε το κατάστημά της στις 14:00 και έφυγε μαζί με τα δύο ανίψια της,18 και 19 ετών, επιβιβαζόμενη με έναν από τους ανιψιούς της σε δίκυκλο και ακολουθώντας τον άλλο της ανιψιό. Καθ΄ οδόν, «μπλόκο» 4 αστυνομικών σταματά στην οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου τον έναν νεαρό για έλεγχο. Σημειώνεται ότι φόραγε κράνος και επέδειξε το δίπλωμά του.
Η κ. Κοντογιώργη αφού έφτασε και έκανε το λάθος να ρωτήσει το λόγο του ελέγχου την έβρισαν καταλλήλως ενώ όταν διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά του αστυνομικού, της πέρασε χειροπέδες και τη χτύπησε με απίστευτη βιαιότητα, πράγμα που αποδεικνύεται και από τις εμφανείς σωματικές βλάβες που υπέστη, αλλά και από το γεγονός ότι η Ανθή Κοντογιώργη έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στο έδαφος αμέσως μετά τα χτυπήματα. Στο σημείο σπεύδει ασθενοφόρο και διακομίζει την κ. Κοντογιώργη στο Γ.Κ. Νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου και βεβαιώνεται με ιατρικό έγγραφο, ότι το ημιλιπόθυμο θύμα έχει υποστεί ρήξη κόκκυγα. Η αστυνομία όμως είχε άλλη άποψη κι έτσι η Ανθή Κοντογιώργη και οι δύο νεαροί μεταφέρονται ως κρατούμενοι στο Α.Τ. Ηλιούπολης μέχρι να δικαστούν στο αυτόφωρο.
Το Παρατηρητήριο Αστυνομικής Αυθαιρεσίας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την ανησυχία του, ιδιαίτερα σε μια περίοδο έντασης των κοινωνικών αγώνων για αξιοπρεπή εργασία και διαβίωση.
Τέλος, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωσή του, «δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην κ. Ανθή Κοντογιώργη, στους δύο νεαρούς και στις οικογένειες τους. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την καταγραφή και την καταγγελία τέτοιων περιστατικών.»

Θάνατος στα κρατητήρια του Ελληνικού
Την τελευταία του πνοή άφησε την περασμένη εβδομάδα ένας Πακιστανός μετανάστης στα νέα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στο Ελληνικό. Ύστερα από δύο μέρες κράτηση για διοικητική απέλαση, ένιωσε αδιαθεσία και πόνους στο στομάχι.
Στις 15:00 το μεσημέρι και παρά τις προσπάθειες γιατρών Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης να τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε.
Σε ανακοίνωσή της, η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό καταγγέλλει ότι «ο θάνατος του Μπάμπερ Χαν στα νέα κρατητήρια Ελληνικού δεν είναι τυχαίο ή μεμονωμένο περιστατικό». Συμπληρώνει ότι «ένοχη είναι η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Που αντιμετωπίζει τους μετανάστες χωρίς χαρτιά σαν εγκληματίες και ανθρώπους χωρίς δικαιώματα. Τους κυνηγά στους δρόμους των πόλεων, τους στοιβάζει σε πούλμαν της ΕΛ.ΑΣ., τους μεταφέρει παρά τη θέλησή τους σε κρατητήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης που δεν τους χωράνε και δεν πληρούν καμία συνθήκη ανθρώπινης διαβίωσης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ένοχη είναι η πολιτική του Μνημονίου που περικόπτει δαπάνες από παντού, κλείνει σχολεία και νοσοκομεία και αναθέτει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη νοσοκομείων, φυλακών και κρατητηρίων σε «ΜΚΟ» που απασχολούν γιατρούς ή νοσηλευτές για 600 ευρώ.»

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!