Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης

Έπειτα και από την ολοκλήρωση των συνελεύσεων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου. Μάλιστα χθες παρουσιάστηκε και επίσημα το ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της Α’ Περιφέρειας.

Το ψηφοδέλτιο συγκροτείται από πολίτες, στρατευμένους στη μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας από την εξουθενωτική λιτότητα, την ανεργία, την κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, τον αυταρχισμό. Συμμετέχουν σ’ αυτό συνδικαλιστές, επιστήμονες, επαγγελματίες, άντρες, γυναίκες και νέοι, πρόσωπα με αγωνιστικές διαδρομές συνέπειας μέσα στην Αριστερά και στα μαζικά κινήματα.
Εκφράζει την συμπαράταξη δυνάμεων της Αριστεράς και τη θέληση για μια ακόμα πιο πλατιά ενότητα, για μια κοινωνική και πολιτική συμμαχία που θα ανατρέψει τα Μνημόνια της τρόικας και θα επιβάλει μια προοδευτική-δημοκρατική διέξοδο από τη βαθιά σημερινή κρίση.
Το κλίμα στις εκδηλώσεις και τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ όλη την τελευταία εβδομάδα ήταν πανηγυρικό και η αίσθηση ότι η Αριστερά είναι έτοιμη να δώσει μια μεγάλη μάχη για την ανατροπή των μνημονίων διάχυτη. Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων πραγματοποιήθηκε χωρίς εσωτερικές εντάσεις, αλλά με αίσθηση της ευθύνης της συγκυρίας και πίστη στη συνέχιση των αγώνων και μετά τις εκλογές.
Οι υποψήφιοι στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι οι Αμανατίδης Ιωάννης, Αρβανίτης Ελευθέριος, Αρχοντόπουλος Γεώργιος, Γαιτάνη Ιωάννα, Θεοδωρόπουλος Γιώργος, Ιεραπετριτάκη Γεωργία, Καλφακάκου Γλυκερία, Καραγκιοζίδου Εύα, Κερσανίδης Ευστράτιος, Κουράκης Τάσος, Λαμτζίδης Εμμανουήλ, Μοναστηρίδης Μηνάς, Μπένος Αλέξης, Ξεφτέρης Χρήστος, Ουρειλίδης Ηλίας, Πέρκα Θεοπίστη, Σαμανίδης Νικόλαος, Τεκίρδαλης Γεώργιος, Χατζηγεωργίου Ελευθερία και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Στη Β’ Θεσσαλονίκης το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Αμπατζάς Κωνσταντίνος, Ασβεστόπουλος Χαράλαμπος, Ζέρβα Ευαγγελία, Μαϊκίδης Χρήστος, Μητιντζής Απόστολος, Πλωμαρίτης Ευστράτιος, Ρώσσιος Χρήστος και Τσέλου Ειρήνη-Αιμιλία.
Από τη Θεσσαλονίκη η πανεπιστημιακός Ιφιγένεια Καμτσίδου και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Σπύρος Σακέτας θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σχόλια

Exit mobile version