Αρχική κοινωνία Ανακοίνωση της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας

Ανακοίνωση της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε Φωκίδα και Φθιώτιδα, γίνεται πλέον φανερό πως, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και εντελώς απροκάλυπτα, οι μεταλλευτικές εταιρείες ΕΛΜΙΝ και S&B περνούν στην ανοιχτή τρομοκρατία.

Εκβιασμοί και μαζικές απολύσεις (όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων της S&B), καθοδηγούμενες συγκεντρώσεις, εκβιασμοί και απειλές κατά της ζωής (όπως καταγγέλλουν τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισας). (…)
Σαν πραγματικοί αφέντες του τόπου αυτού, επαναφέρουν το ισχυρό τους χαρτί, τον εκβιασμό: “Ή θα σκύψετε το κεφάλι ή θα σας το πάρουμε”. Ο εκβιασμός αυτός για μας δεν είναι πρωτόγνωρος, γιατί δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που εργαζόμενοι με “διακριτικά” της S&B συνέρρεαν “αυθόρμητα” σε συγκέντρωση της κίνησής μας, για να διαμαρτυρηθούν για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα είχε στο μέλλον “τους” (ή, πιο σωστά, στο μέλλον της εταιρείας) η δραστηριότητά μας, όπως επίσης και από τους δύο εμπρησμούς στο σπίτι του μέλους της κίνησης Στ. Κόλλια.
Γνωστή η μέθοδος του “διαίρει και βασίλευε” και ίσως ενίοτε να πιάνει, τώρα όμως “ο βασιλιάς είναι πλέον γυμνός”. (…) Ανάμεσα στα άλλα, έχουμε ένα επιπλέον κοινό με όλους τους εργαζόμενους του τόπου αυτού. Ο αγώνας τους για σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, υγεία, ασφάλιση δεν είναι διαφορετικός από τον αγώνα για την προστασία των δασών, των νερών και του περιβάλλοντος. Γιατί όλα αυτά είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή μας. (…)
Ο πλούτος του τόπου αυτού μας ανήκει. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων των μεταλλευτικών εταιρειών για δουλειά και αξιοπρέπεια. Ζητάμε την παρέμβαση της δικαιοσύνης και την προστασία από τις απειλές που καταγγέλλει ο Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας. Να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν ευθύνες στους αυτουργούς των εμπρησμών του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια.

 

Σχόλια

Exit mobile version