Έπνιξαν στο αίμα τη διεθνή αποστολή αλληλεγγύης

 

Τα ξημερώματα το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό επιτέθηκε στο διεθνή Στόλο Ελευθερίας, το καραβάνι αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα. Το κράτος-τρομοκράτης, το κράτος-πειρατής της Μεσογείου αυτή τη φορά δε δίστασε να επιτεθεί δολοφονικά σε διεθνή αποστολή. Οι ισραηλινοί κομάντο κατέλαβαν όλα τα πλοία ενώ αυτά βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα και έπνιξαν στο αίμα την αποστολή. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, 19 ακτιβιστές δολοφονήθηκαν από τα πυρά των στρατιωτών ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 50 (στην πλειοψηφία τους Τούρκοι).

Η αιματηρή επέμβαση είναι το αποκορύφωμα ενός εγκλήματος διαρκείας.
Εδώ και χρόνια ο λαός της Γάζας υποφέρει από τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλλει το κράτος του Ισραήλ, με τη συνενοχή της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ενάμιση εκατομμύριο Παλαιστίνιοι ζουν στοιβαγμένοι σε μια μικρή λωρίδα γης -με κατεστραμμένες από τον ισραηλινό στρατό όλες τις στοιχειώδεις υποδομές- που έχει μετατραπεί σε φυλακή. Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας «τιμωρούνται» από το κράτος του Ισραήλ και τους διεθνείς συμμάχους του γιατί επιμένουν να αντιστέκονται.
Όλο αυτό το διάστημα, διεθνή καραβάνια αλληλεγγύης από κάθε γωνιά του πλανήτη έχουν καταφέρει να σπάσουν στην πράξη τον αποκλεισμό. Κόντρα στις απειλές και τις επιθέσεις του Ισραήλ και γειτονικών συνένοχων κυβερνήσεων, χωρίς καμία στήριξη από τις κυβερνήσεις τους, διεθνείς ακτιβιστές μεταφέρουν πολύτιμη βοήθεια στη Γάζα, και στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους αδερφούς μας.
Ο Στόλος Ελευθερίας (με ακτιβιστές από τουλάχιστον από 50 χώρες, ανάμεσά τους αρκετοί Έλληνες και με πολύ μεγάλη συμμετοχή Τούρκων) δεχόταν μέρες τώρα στρατιωτικές απειλές από το Ισραήλ. Τίποτα από αυτά δεν ταρακούνησε τη «διεθνή κοινότητα».

Αυτή τη φορά, βρώμικο ρόλο έπαιξε η «αριστερή» κυβέρνηση του Χριστόφια στην Κύπρο, που απαγόρευσε στην αποστολή να αποπλεύσει από κυπριακό λιμάνι. Όπως καταγγέλουν οι διοργανωτές, «Η στάση αυτή της κυπριακής κυβέρνησης τραυμάτισε τη διεθνή αποστολή, ειδικότερα το ελληνικό και το κυπριακό τμήμα της, στερώντας την από την «ανθρώπινη ασπίδα» πολλών βουλευτών που επρόκειτο να συμμετέχουν. Τους παγίδευσε και τους εγκλώβισε στο νησί, παραβιάζοντας το δικαίωμα τους ως πολιτών που νόμιμα εισήλθαν στο κυπριακό έδαφος, να κινηθούν ελεύθερα και να αποχωρήσουν ελεύθερα δια θαλάσσης…».

Η διεθνής ανοχή στο κράτος-τρομοκράτη οδήγησε σε αυτή τη σφαγή. Ιδιαίτερα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, όπου το «δεν υπάρχουν λεφτά» ακούγεται διεθνώς από καπιταλιστές και κυβερνήσεις, είναι πρόκληση η διαρκής οικονομική στήριξη του σιωνιστικού κράτους από πολυεθνικές εταιρείες, είναι πρόκληση οι δαπάνες των ιμπεριαλιστικών κυβερνήσεων για τον εξοπλισμό του Ισραήλ, οι δαπάνες για την παρουσία είτε Νατοϊκών είτε Κυανόκρανων του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή, στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν πρόσφερε μια στοιχειώδη στήριξη στα μέλη της αποστολής, αλλά συνέχιζε τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος του Ισραήλ δείχνοντας ξεκάθαρα με ποιανού το μέρος είναι. Η κυβέρνηση όχι μόνο είναι συνένοχη στο διαρκές έγκλημα στη Γάζα, αλλά γυρίζει την πλάτη στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες-θύματα της κατοχής, καθώς οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου είναι ανύπαρκτες.

Μετά την αιματηρή επέμβαση, η οργή εκατομμυρίων Αράβων, εκατομμυρίων αλληλέγγυων στον δίκαιο αγώνα της Παλαιστίνης στην Ελλάδα και διεθνώς ξεχείλισε. Διαδηλώσεις γίνονται σε όλο τον κόσμο. Σήμερα διαδηλώνουμε σε κάθε πόλη της Ελλάδας, στην Αθήνα συγκεντρωνόμαστε έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στις 7 μ.μ.

Απαιτούμε:

-Να κλείσει τώρα η πρεσβεία των Σιωνιστών δολοφόνων στην Αθήνα.

-Διακοπή κάθε διπλωματικής, εμπορικής & στρατιωτικής σχέσης της Ελλάδας με το Ισραήλ -Να απελευθερωθούν όλοι οι ακτιβιστές και τα πλοία που έχουν αιχμαλωτιστεί στα διεθνή ύδατα και οδηγούνται σε Ισραηλινά λιμάνια.

-Άσυλο σε όλους τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

-Άρση του αποκλεισμού της Γάζας – Διεθνής απομόνωση του Ισραήλ τώρα!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!