Για την πραγματική Δημοκρατία και την αλήθεια. Του Χρήστου Παναγή

Ίσως είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας ενός δικτύου πληροφόρησης, άμεσου, λαϊκού, για την ανατροπή της υπεροχής του καθεστώτος στον τομέα της ενημέρωσης. Το συστημικό μπλοκ καταφέρνει μέσω των Μ.Μ.Εξαπάτησης, με τις μισές αλήθειες, τα ψέματα, τη συστηματική γκεμπελική προπαγάνδα, να ηγεμονεύει  και να ελέγχει την πληροφόρηση μιας σημαντικής μερίδας του κόσμου. Διαμορφώνοντας μια εικονική πραγματικότητα, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες, στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, συκοφαντώντας τους αγώνες, τις προσδοκίες του κόσμου, καλύπτοντας με πέπλο αδιαφάνειας τα έργα της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της διαπλοκής, συνεχίζει να διαλύει την κοινωνία, να ξεπουλάει τη χώρα, αλλά και να αντέχει στις δημοσκοπήσεις.
Το Δίκτυο Πληροφόρησης μπορεί να προσφέρει μια καθοριστική συμβολή στον αγώνα για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική διέξοδο της χώρας, για να μπορέσει ο λαός μας να τους διώξει. Η ιδέα είναι απλή όσο και αποτελεσματική. Δύο και τρεις φορές την εβδομάδα να γράφονται από μια ομάδα κατάλληλων για το εγχείρημα συντρόφων, κείμενα σε απλή γλώσσα, με αραιή γραφή, σύντομα, 5-10 γραμμές για κάθε θέμα, που να σχολιάζουν και να διατυπώνουν τις θέσεις μας για κάθε ζήτημα, μικρό ή μεγάλο, γενικό ή ειδικό, της επικαιρότητας. Κείμενα που να διαβάζονται ευχάριστα, εύκολα, με ενδιαφέρον και χαμόγελο από τον πλατύ κόσμο, επικοινωνιακά σωστά, μια-δυο σελίδες το πολύ. Τα κείμενα να στέλνονται στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και από ‘κει σε όλα τα μέλη και από τα μέλη στις επαφές του καθενός, σε λίστες, συλλογικότητες, σωματεία, όπου μπορούμε.
Συστηματικά και σταθερά, χιλιάδες άνθρωποι να συμμετέχουν μέσω Διαδικτύου στη διακίνηση της πληροφορίας. Κι επειδή ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, τα κείμενα αυτά να τυπώνονται σε χαρτί και να είναι για κάθε τοπική οργάνωση, για κάθε μέλος, ο τρόπος μεταφοράς της πληροφορίας, της θέσης – είτε ατομικά ο καθένας στο διπλανό του, είτε συλλογικά με δράσεις, σε χώρους που μαζεύεται κόσμος. Τακτικά και συστηματικά, ας το δοκιμάσουμε σύντροφοι, και ίσως στο τέλος του μήνα να είναι μια καλή ευκαιρία, στις ουρές των τραπεζών, όπου οι συνταξιούχοι και όχι μόνο, θα περιμένουν για να πληρωθούν με καθυστέρηση, εμείς να μοιράσουμε μαζικά το πρώτο μας δελτίο του Δικτύου Πληροφόρησης για τη Δημοκρατία και την Αλήθεια.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!