Ο Οργανισμός συνεχίζει να παράγει έργο, παρά το τέλμα στο οποίο τον έριξε η κυβέρνηση

Υπόμνημα προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Υποδομών-Μεταφορών, Παιδείας, Δικαιοσύνης & Υγείας) απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων – ΟΣΚ, με το οποίο ζητά να ανακληθεί το αποτυχημένο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλου του υπηρετούντος προσωπικού, ενώ προχωρά ακόμη ένα βήμα, διεκδικώντας επιπλέον οικονομική στήριξη του Οργανισμού, εφόσον δεν έχει προχωρήσει η συγχώνευση – που θα έβαζε ουσιαστικά στον «πάγο» το σύνολο των έργων του ΟΣΚ.
Όπως σημειώνουν μιλώντας στον Δρόμο οι εκπρόσωποι του Σωματείου, έχουν ήδη αποχωρήσει περίπου 220 συμβασιούχοι συνάδελφοί τους, ενώ ένας διοικητικός τέθηκε σε εφεδρεία και απολύθηκε στα τέλη του χρόνου. Πάρα ταύτα το εναπομείναν προσωπικό συνεχίζει να παράγει έργο, έχοντας ολοκληρώσει 31 μελέτες σχολείων, για τις οποίες το Σωματείο ζητεί να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα ζητούν να επισπευστούν οι διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ, των προμελετών 42 έτοιμων έργων. Επισημαίνουν ότι η πολύμηνη καθυστέρηση της διαδικασίας συγχώνευσης με απορρόφηση της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και της Θέμις Κατασκευαστική, έχει δημιουργήσει ένα τέλμα στον ΟΣΚ, ο οποίος ωστόσο είναι ο μόνος με εξειδικευμένη τεχνογνωσία, καθετοποιημένη και αυτοδύναμη παραγωγή που συνεχίζει το έργο του.
Παράλληλα με το προαναφερθέν υπόμνημα, το Συντονιστικό Ενάντια στην κατάργηση-συρρίκνωση Δημοσίων κοινωφελών φορέων, στις απολύσεις-εφεδρεία και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο, των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ- ΠΟΘΑ-ΠΟΜΕΕΑ-ΟΣΕΤΕΕ και των Σωματείων ΟΣΚ-ΙΓΜΕ-ΕΛΓΟ Δήμητρα-ΕΙΝ-ΗΔΙΚΑ-Αττικό Μετρό-Κτηματολόγιο-ΟΚΑΑ-ΕΛΟΤ-Εγνατία-ΜΟΔ-ΔΕΠΑΝΟΜ-ΘΕΜΙΣ-ΚΕΠΕ-ΕΕΤΑΑ, καλεί όλα τα Σωματεία σε καλύτερο προγραμματισμό αγώνων διαρκείας για να σταματήσουν τα εφιαλτικά αντεργατικά μέτρα, προετοιμάζοντας και ευρεία σύσκεψη- συζήτηση, που αρχικά είχε ανακοινωθεί για την περασμένη Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, αλλά ακυρώθηκε λόγω της συμμετοχής στην παναττική απεργία της ΓΣΕΕ.
Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι από τους 11 προς κατάργηση φορείς, «υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση για τα συνεχή μέτρα εις βάρος μας, αγανάκτηση την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει με το παραμύθι των δήθεν εξαιρέσεων κάποιων φορέων, αλλά και με αδιαλλαξία, αυταρχισμό και κοινωνικό αυτοματισμό, όπως με τους απεργούς στο Μετρό, τους ναυτεργάτες, τους αγρότες. Όμως η καθημερινότητα είναι αμείλικτη για εμάς και τις οικογένειές μας και δεν αφήνει άλλα περιθώρια αυταπατών, αναμονής και φόβου. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα συλλογικά, συντονισμένα και αγωνιστικά, αν δεν βγούμε στους δρόμους για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, σύντομα θα μας πετάξουν στο δρόμο».

Μ.Ε.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!