Αρχική κοινωνία Ανάγκη η «Κοινή Δράση»

Ανάγκη η «Κοινή Δράση»

Δυναμικό «παρών» από την επιτροπή πολιτών Αργολίδας.

Κόλλησαν αυτοκόλλητα που έγραφαν «Πολύ ακριβό για είδος πρώτης ανάγκης» σε προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Μοίρασαν κείμενα ενάντια στη νέα αύξηση του ΦΠΑ και την ακρίβεια. Κόλλησαν αφίσες και παρέδωσαν στο γραφείο του βουλευτή Γ. Μανιάτη αφισάκι με τίτλο «Θα το θυμόμαστε», εννοώντας όποιον βουλευτή ψηφίσει το Ασφαλιστικό. Πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα Το τρένο στις ράγες… του ΔΝΤ. Και συνεχίζουν…

Η νεοσύστατη επιτροπή πολιτών Αργολίδας «Κοινή Δράση», εναντιώνεται στο Μνημόνιο κυβέρνησης-τρόικας και επισημαίνει στη Διακήρυξή της: «Αν για την κυβέρνηση και τους επιτηρητές οι λέξεις Αξιοπρέπεια, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Λαϊκή Κυριαρχία είναι άγνωστες, για μας γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ… Δεν χρωστάμε στους εγχώριους και διεθνείς δανειστές. Δεν πήρε ο λαός τα δάνεια, ούτε διατέθηκαν για τις ανάγκες μας. Δεν χρωστάμε τίποτα σε ένα σύστημα τοκογλυφίας, μίζας, ελέγχου και διάλυσης χωρών. Δεν ανεχόμαστε άλλο μια κυβέρνηση που αντί να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους, τον λαό, την χώρα, έχει βγάλει στο σφυρί δικαιώματα, κατακτήσεις, δημόσια περιουσία. Δεν ανεχόμαστε μια κυβέρνηση που αποδέχεται το νέο καθεστώς της επιτήρησης από νεοφιλελεύθερους γραφειοκράτες ου ΔΝΤ και της Ε.Ε.».
«Είμαστε μια κίνηση την οποία ξεκινήσαμε λίγοι αλλά θέλουμε να πάει μακριά… Η Αργολίδα είναι μια δύσκολη περιοχή και η αριστερά αδύναμη. Η επιτροπή προσπαθεί να υπερβεί αδυναμίες της Αριστεράς και να ανοιχτεί στην κοινωνία. Γι’ αυτό και όλες οι πρωτοβουλίες που έχουν γίνει αποφασίστηκαν σε μια μόνο αρχική συνάντησή μας. Δεν μας ενδιαφέρει η ομφαλοσκόπηση. Μας ενδιαφέρει να έρθουμε κοντά με τους πολίτες που έχουν προβλήματα. Ενωτικά, ριζοσπαστικά και κυρίως συλλογικά και δημοκρατικά να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματά μας.
Όλες οι κινήσεις μας καταλήγουν στην ακύρωση του μνημονίου και της επιτήρησης και στη μηδενική ανοχή μας σε μια κυβέρνηση που χτυπά ανελέητα τα δικαιώματά μας», λέει στον Δρόμο ο Δ. Γεωργίου και η Ελένη Κατσαρού, συμβασιούχος συμπληρώνει: «Η συμμετοχή σε επιτροπές αντίστασης δεν είναι απλά επιλογή, είναι ανάγκη.
Όταν δεν ξέρεις αν αύριο θα έχεις δουλειά και ο μισθός τελειώνει στα μισά του μήνα, καταλαβαίνεις ότι μόνο συλλογικά μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Πρέπει να δούμε, το επόμενο διάστημα, κινήσεις αλληλεγγύης σε άνεργους και απολυμένους καθώς και το ζήτημα όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν αφήσει όρθια κυβέρνηση-τρόικα».
Ο Γ. Οικονόμου, μιλά για το πολιτικό στίγμα που πρέπει να έχουν τέτοιες κινήσεις: «Πρέπει να απενοχοποιηθεί η κοινωνία, να αποκτήσουμε συλλογική αυτοπεποιήθηση και να απαιτήσουμε να πληρώσουν την κρίση αυτοί που πλούτιζαν πριν από αυτή και πολλοί που συνεχίζουν και τώρα.
Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώνει με το αίμα του για να εξασφαλιστεί ότι οι δανειστές μας «δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ», όπως είπε ο Παπανδρέου. Άρχοντας, δηλαδή, με τα δικά μας λεφτά! Μπορούμε να πούμε “όχι” στους δανειστές μας, αν χρειάζεται μπορεί και να αποχωρήσουμε από το ευρώ, αρκεί να το θελήσουμε συλλογικά με βασικό γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων».
Σε ερώτησή μας, τέλος, για την ανταπόκριση του κόσμου ο Δ. Κοδέλας μας απάντησε: «Η κοινωνία έχει τους δικούς της ρυθμούς απέναντι στη δικιά μας ανυπομονησία. Όμως, αυτό παραμένει άλλοθι όσο δεν προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κινηθούμε μαζί με τον κόσμο για τα βασικά καθημερινά προβλήματα. Είμαστε στα πρώτα μας βήματα, έχουμε όμως κάνει όσα δεν έχουν κάνει ολόκληρα κόμματα στην περιοχή. Αν συνεχίσουμε με συνέπεια και έμφαση στην δράση, όσοι ακόμα μας «παρακολουθούν» θα συμμετέχουν πιο ενεργά. Επιδιώκουμε τη συμμετοχή και τη δημοκρατία, αρκεί καθένας να κατανοεί την ανάγκη να υπάρχουν συγκεκριμένες καταλήξεις και δράση. Οι ατέρμονες συζητήσεις και η απουσία πράξης απωθούν τους πολίτες. Ο κόσμος θέλει να βλέπει να γίνεται κάτι. Αυτό είναι το νέο της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ».

Περισσότερες πληροφορίες, νέα και εικόνες από τις παρεμβάσεις στο www.kdrasi.wordpress.com

 

Σχόλια

Exit mobile version