Οι υπερπατριώτες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας να ρημάξουν και τον Ελληνισμό της Διασποράς, πράγμα που το επιχειρούν ήδη!

Ούτε τα διαβήματα, ούτε οι παρακλήσεις, ούτε τα δημοσιεύματα στον Τύπο, ούτε η διαδήλωση των ομογενών έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, ούτε, ούτε, ούτε… Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τους νεοσωτήρες του έθνους να εφαρμόσουν το «πρόγραμμα εξυγίανσης» και στην ομογένεια. Και, μάλιστα, στο πιο ταλαιπωρημένο και εύθραυστο κομμάτι του Ελληνισμού, στον Εύξεινο Πόντο.
Τρεις χιλιάδες ευρώ το μήνα ήταν περίπου η επιχορήγηση του υπουργείου Εξωτερικών στην Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας που έχει στο δυναμικό της 102 συλλόγους και κοινότητες σε όλη τη χώρα, για να συντηρήσει το κτήριο της Ομοσπονδίας, να εξασφαλίζει το πετρέλαιο για τη θέρμανση στον παγωμένο μακρύ χειμώνα της στέπας, να πληρώνει τους εξωφρενικούς μισθούς των 100-150 ευρώ των εργαζομένων και να καλύπτει όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά της έξοδα. Για να επιτελέσει το σπουδαίο της έργο που αποτελεί υπόδειγμα για όλο τον Ελληνισμό.
Δέκα χιλιάδες το μήνα ήταν η επιχορήγηση που έδινε τα τελευταία χρόνια το υπουργείο για τις αμοιβές περίπου 150 δασκάλων της ελληνικής γλώσσας που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τους χορούς σε χιλιάδες παιδιά στα σχολεία της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γεωργίας και των άλλων χωρών της παρευξείνιας ζώνης.
Επτά χιλιάδες ευρώ το μήνα ήταν η επιχορήγηση για όλους τους συλλόγους και τις κοινότητες των 300+ χιλιάδων Ελλήνων όλων των χωρών, από τη Μολδαβία ώς το Βλαδιβοστόκ.
Είκοσι χιλιάδες ευρώ συνολικά κάθε μήνα. Για τη στήριξη του τρισχιλιετούς Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας, για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στον Εύξεινο Πόντο, για ένα σημαντικότατο πολιτιστικό, ιστορικό και κοινωνικό έργο που συντελείται αθόρυβα, αλλά με πολύ δουλειά, αφοσίωση και πίστη.
Είκοσι χιλιάδες ευρώ που η ελληνική κυβέρνηση έχει κόψει εδώ και ενάμιση χρόνο, καταδικάζοντας την ομογένεια σε μαρασμό, τους δασκάλους στην ανεργία και τους μαθητές προδομένους.
Αυτό που αποκαλούν «πρόγραμμα εξυγίανσης» αλλά μοιάζει πιο πολύ για πολιτισμική γενοκτονία!

Στέλιος Ελληνιάδης

Υ.Γ. Μαζεύουμε υπογραφές αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας. Ήδη υπάρχουν διακόσιες. Ήρθαν και 16 από την Αυστραλία. Διαδώστε το!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!