Οι άνεργοι  κατασκηνώνουν στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

«Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη της Ζώνης στα χέρια μας». Με αυτό το σύνθημα οι εργαζόμενοι-άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος ξεκινούν, την επόμενη Τρίτη, 7/6 το πρωί από το Πέραμα για να συγκεντρωθούν και να μείνουν στον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά. Η πρωτοβουλία για αυτή την κινητοποίηση ξεκίνησε από τα εννέα εκλεγμένα μέλη της Εργατικής Ενότητας στο Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και συσπείρωσε εκατοντάδες εργαζόμενους.
Μέσα από συσκέψεις και ενωτικό κάλεσμα, προς όλους τους φορείς της περιοχής, διαμορφώθηκε ένα σχέδιο Προτάσεων για τη Σωτηρία της Ζώνης και δημιουργήθηκε Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία της Ζώνης. Μια διαδικασία που ζωντάνεψε και με όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στις πλατείες όλης της χώρας.
«Έχοντας βγάλει τα συμπεράσματά μας από τις μέχρι τώρα προσπάθειες, προχωράμε στην κινητοποίηση που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των μεταλλεργατών και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα. Η Τρίτη, 7 Ιούνη, γίνεται η αρχή του αγώνα που δεν θα σταματήσει αν δεν δοθούν λύσεις στα κρίσιμα προβλήματά μας: κάλυψη των ανέργων-δουλειά-ανάπτυξη», αναφέρουν στο κείμενο που διακινούν προς όλους τους εργαζόμενους, επαγγελματίες, εμπόρους, επιδιώκοντας την ευρύτερη συσπείρωση στη συντονιστική επιτροπή, που είναι ανοικτή.
Κομβικό ζήτημα είναι ο συντονισμός με τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, αφού το ξεπούλημα του ΟΛΠ θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ζώνη, αφού αργοπεθαίνοντας η Ζώνη πλήττει οικονομικά και κοινωνικά όλο τον Πειραιά. Ο στόχος να σωθεί ο κλάδος της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και να ξαναγίνει ο οικονομικός πνεύμονας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, συνδέεται άμεσα τόσο με τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων, όσο με τη συνέχιση της δραστηριότητας εκατοντάδων επιχειρήσεων που ασχολούνται στον ευρύτερο κύκλο εργασιών των επισκευαζόμενων πλοίων.
Και το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής καταλήγει: «Οι μεταλλεργάτες βρίσκονται σε πλήρη εξαθλίωση, δεν μπορούν να περιμένουν άλλα ‘‘θα’’. Ο καθένας θα κριθεί απ’ τη στάση του απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μεταλλεργατών. Εκεί θα κριθεί ο κάθε συνδικαλιστικός, δημοτικός, πολιτικός, επαγγελματικός, κοινωνικός φορέας και οι μεταλλεργάτες, αυτή τη φορά, δεν έχουν διάθεση να ξεχάσουν και να δώσουν συγχωροχάρτια».

M.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!