Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Αγανακτισμένοι: «Δεν φεύγουμε από τον Λευκό Πύργο»

Αγανακτισμένοι: «Δεν φεύγουμε από τον Λευκό Πύργο»

Τις τελευταίες ημέρες, το κίνημα των Αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου αντιμετωπίζει την απειλή απομάκρυνσης των σκηνών από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως δημοσιοποιήθηκε στον Αγγελιοφόρο (3/8) ο δήμαρχος Μπουτάρης βρίσκεται σε επικοινωνία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές για να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των σκηνών από την πλατεία του Λευκού Πύργου. Ουσιαστικά το σχέδιο της κυβέρνησης και των δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι να διαλυθούν μέσα στο καλοκαίρι οι πλατείες, ακριβώς για να αποτρέψουν τη μαζική συμμετοχή του κόσμου μετά το καλοκαίρι.

Η Λαϊκή Συνέλευση των Αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου, με απόφασή της και προκειμένου να μην πέσει στην παγίδα του δημάρχου για να έρθει σε αντιπαράθεση με την αστυνομία μέσα στο καλοκαίρι, αποφάσισε να αποσύρει τις περισσότερες σκηνές κρατώντας μόνο τη βασική υποδομή. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ασκούμε κάθε μέρα το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης, θα συνεχίσουμε να συζητάμε, να βρισκόμαστε, να δρούμε ειρηνικά, τόσο στον Λευκό Πύργο, όπως και παντού. Αν, δήθεν, το πρόβλημα είναι οι σκηνές, τότε τις αποσύρουμε κρατώντας την υποδομή (γραμματεία, πρώτες βοήθειες και υλικοτεχνική υποστήριξη). Διατηρούμε αδιαπραγμάτευτα τον πολιτικό χαρακτήρα του κινήματός μας. Δεν θα σας δώσουμε καμία ευκαιρία να συκοφαντήσετε το κίνημά μας. Όσο και αν θέλετε να μας στείλετε πίσω στο “φοβισμένο εγώ” μας, δύο μήνες τώρα έχουμε αποφασίσει: Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε τις ζωές μας και το μέλλον μας στους άθλιους εκπροσώπους αυτού του γερασμένου κόσμου. Δεν θα φύγουμε, αν δεν φύγουν αυτοί»
Ήδη η Λαϊκή Συνέλευση προετοιμάζει βήμα-βήμα την επανεκκίνηση του κινήματος για μετά το καλοκαίρι. Λειτουργούν μέσα στο καλοκαίρι διάφορες θεματικές ομάδες, όπως η αντίστοιχη για τη διοργάνωση δράσεων ενόψει της ΔΕΘ. Έχει προγραμματιστεί στις 25 Αυγούστου να πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη και μαζική λαϊκή συνέλευση ενώ προετοιμάζονται και μια σειρά εκδηλώσεων. Η βασική στόχευση του κινήματος είναι η 3η Σεπτέμβριου να είναι ημέρα επανεκκίνησης του κινήματος των Αγανακτισμένων πανελλαδικά, με σκοπό να υπάρξει μια πρώτη κορύφωση των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Παπανδρέου και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών. Για τότε προγραμματίζονται εκδηλώσεις για τη δημοκρατία, την οικονομία και το χρέος όπως και συναυλίες από καλλιτέχνες που στηρίζουν το κίνημα.
Βαγγέλης Σπαθάς

 

Σχόλια

Exit mobile version