Αρχική περίπτερο ιδεών Ήταν θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα

Ήταν θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα

Του Γιάννη Μαύρου

Καταδικάζουμε απερίφραστα τους φυσικούς αυτουργούς και αποκαλύπτουμε τους ηθικούς αυτουργούς. Ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, αναμφίβολα, είναι η διοίκηση της τράπεζας, με την απόφασή της να λειτουργήσει το συγκεκριμένο το υποκατάστημα, εν γνώσει τού ότι θα περνούσε από εκεί η πορεία και ότι θα προκαλούσε. Ήταν αναμενόμενο. Βασικός ηθικός αυτουργός, όμως, η κυβέρνηση.

 

Με την αδικία των μέτρων και την κοροϊδία των λόγων. Την προσβολή του ελληνικού φιλότιμου. Με την ολέθρια «διαχείριση» της κρίσης που είναι χειρότερη από την ίδια την κρίση. Με την οικονομική καταστροφή που παρουσιάζεται ως «εθνική σωτηρία». Ηθικοί αυτουργοί και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που οδήγησαν τη χώρα στο αδιέξοδο της υπερχρέωσης και της αποβιομηχάνισης, της διαφθοράς και της διαπλοκής, της εξάρτησης από τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό εις βάρος του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Ηθικός αυτουργός, όμως, και η αδυναμία της Αριστεράς να συνεννοηθεί και να συνεργαστεί, να προβάλλει αξιόπιστη πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση, πρόταση όχι μόνο οικονομική και κοινωνική, αλλά ηθική και πολιτιστική. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και την πράξη, στο «είναι» της. Αδυναμία και απροθυμία δική μας που ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Ακόμα και όταν διακυβεύεται μια κρίσιμη μάχη, όπως η χθεσινή.

Το «έργο» το έχουμε δει πολλές φορές, δεν έχουμε ελαφρυντικά. Η χαλαρή περιφρούρηση και η ανοχή στη διείσδυση στα μπλόκα μας προβοκατόρων καθώς και η «χορογραφημένη» προβοκάτσια πάντα των ΜΑΤ, που εμφανίζονται ανελλιπώς στην «κατάλληλη» περιοχή, την κατάλληλη στιγμή ώστε να προκληθούν επεισόδια με στόχο τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό και διασυρμό, την κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων, την κατατρομοκράτηση του κόσμου, τη διαίρεσή του. Δεν αρκεί η περιφρούρηση κατά τμήματα. Χρειάζεται συνολική περιφρούρηση, δηλαδή συντονισμός μεταξύ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ και των λοιπών δυνάμεων. Να τελειώνουμε με σεχταρισμούς, αριστερισμούς, ιδεολογικές καθαρότητες και άλλες παιδικές ασθένειες. Να ενηλικιωθούμε πολιτικά. Διακυβεύεται μείζον αγαθό: η -όποια- Δημοκρατία μας. Το πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει προ πολλού. Το μόνο που το συντηρεί ακόμα είναι η δική μας ανευθυνότητα και ολιγωρία. Ας πάρουμε, επιτέλους, την τύχη μας στα χέρια μας και ας του καταφέρουμε τη χαριστική βολή.

Για τα παιδιά μας και για τους νεκρούς μας. Για την Ελλάδα!

 

Σχόλια

Exit mobile version