Αντίσταση, σε μια εποχή που η πλειοψηφία των εργαζομένων στους Δήμους αποδέχεται πειθήνια και με περισσή υποτέλεια τις επιταγές του κάθε δημάρχου, έκαναν οι εργαζόμενοι στο δήμο του Βύρωνα, με αφορμή την πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ για ανακύκλωση στην περιοχή.

Αρχικά και αφού το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου, με μία ανακοίνωση–καταπέλτη κατήγγειλε τόσο τις δήθεν περιβαλλοντικές βλέψεις του ομίλου Αλαφούζου όσο και αυτές του σημερινού δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά, πέτυχε τελικά, υπό την απειλή των κινητοποιήσεων, να ματαιώσει τα σχέδιά τους.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μας στην πρωτοβουλία του ιδιωτικού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, που έχει πάρει εργολαβία την προστασία δήθεν του περιβάλλοντος και επιδιώκει ιδιωτικά συμφέροντα- εταιρείες να διαχειριστούν τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά. Πρόκειται για μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ, που αναπτύσσεται μέσω της ανακύκλωσης διαφόρων υλικών, αξιοποιώντας το Νόμο 2939/01 του ΠΑΣΟΚ, ροκανίζοντας επιχορηγήσεις, εκμεταλλεύονται την ευαισθησία των πολιτών για το περιβάλλον και αξιοποιούν την ανικανότητα–σκοπιμότητα των Δημάρχων να οργανώσουν την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου ώστε να γίνεται η ανακύκλωση από τους Δήμους χωρίς Ιδιωτικές Α.Ε. Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα γιατί αρνείται συστηματικά να οργανώσει την ανακύκλωση διαφόρων ανακυκλώσιμων υλικών, όπως και τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, παρά τη θετική εμπειρία που έχει ο Δήμος από την ανακύκλωση που γίνεται από την υπηρεσία καθαριότητας χωρίς συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών με όφελος οικονομικό για το Δήμο και το περιβάλλον. Σήμερα σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ κάνει το μεσάζοντα για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, καλώντας τους πολίτες να συγκεντρώσουν το Σάββατο 16/10/ 2010 σε χώρο του Δήμου ηλεκτρικές συσκευές για λογαριασμό της «Εταιρείας Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.».
Η ματαίωση του… σόου της ανακύκλωσης, έφερε νέα αντίδραση, αυτή τη φορά από τη πλευρά του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ 100,3, ο οποίος όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο δήμο «την Πέμπτη 14/10/2010 στην πρωινή εκπομπή του ο κ. Προτοσάλτε στην προσπάθεια του να παραπληροφορήσει τους ακροατές και την κοινή γνώμη συκοφάντησε, εξύβρισε, σπίλωσε τους εργαζόμενους στο Δήμο Βύρωνα και το Σωματείο των Εργαζομένων.
Ο συγκεκριμένος σταθμός δεν τήρησε στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, αρνήθηκε να διαβάσει έστω την ανακοίνωση του σωματείου, δεν έδωσε τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων και με γκεμπελικό ύφος έριξε λάσπη και σπίλωσε μια συλλογικότητα για τη δράση της και τις απόψεις της. Συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε η ανακύκλωση να επεκταθεί σε όλα τα υλικά, οργανωμένη από το Δήμο, γιατί αυτό εξυπηρετεί το δημόσιο, λαϊκό συμφέρον κόντρα στις μπίζνες των εταιρειών. Αρνούμαστε την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Νίκος Ταυρής

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!