Σε τεταμένο κλίμα διεξήχθη την Τετάρτη η ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσε, υπό το βάρος των τοπικών αντιδράσεων, στο Κράσι ο Δήμος Χερσονήσου σχετικά με τα σχέδια κατασκευής και λειτουργίας υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της εταιρίας Υδροαιολική Κρήτης Α.Ε. ο οποίος δέχτηκε έντονη κριτική από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων κατοίκων, αφού κατηγορήθηκε ότι ένα τόσο μεγάλο έργο ξεκίνησε αγνοώντας επιδεικτικά την τοπική κοινωνία.
Η κριτική επίσης εστιάστηκε στους φόβους για την υπερεκμετάλλευση των πολύτιμων νερών της περιοχής, καθώς η πλήρωση των δύο τεράστιων δεξαμενών που σχεδιάζονται απαιτεί περίπου 1.200.000 κυβικά μέτρα νερού. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας απάντησε πως τα νερά θα προέλθουν από το βιολογικό καθαρισμό της περιοχής και από άλλα, ανεκμετάλλευτα υπόγεια νερά που σήμερα χύνονται στη θάλασσα, χωρίς ωστόσο να πείσει τους παρευρισκόμενους πολίτες.
Όπως ήταν φυσικό υπήρξε και έντονη παρουσία κατοίκων και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών της περιοχής που επικροτούν το έργο αναμένοντας οικονομικά οφέλη. Κατά διαστήματα η ένταση χτύπησε «κόκκινο» στην ενημερωτική εκδήλωση με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις.
Υπενθυμίζεται πως αρνητική απόφαση για το συγκεκριμένο έργο έχει λάβει και ο όμορος Δήμος Αγίου Νικολάου, ο οποίος θα καταθέσει ένσταση κατά της επένδυσης στην Περιφέρεια Κρήτης, ενώ ήδη οργανώνονται αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή με τη σύσταση επιτροπών αγώνα στο Βραχάσι, στη Χερσόνησο κ.λπ.
Μ.Δ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!