Σήμερα θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από άλλες φορές.

Ουσιαστικά δεν θα σχολιάσουμε ένα γεγονός, αλλά περισσότερο θα μεταφέρουμε αυτό που γράφτηκε σε τοπικό Μέσο (σάιτ) για όσα γίνονται στη Χίο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν «…τα επεισόδια και οι ταραχές εντός και εκτός γηπέδων πολλαπλασιάζονται με καταιγιστικό ρυθμό, προβληματίζοντας έντονα όλο το φίλαθλο κόσμο του νησιού».
Και συνεχίζει το ρεπορτάζ από το politischios.gr: «Τα νέα επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ κορασίδων(!) υποχρέωσαν την Τοπική Επιτροπή της ΕΟΚ να αναστείλει προσωρινά τους αγώνες, ενώ το ίδιο ανησυχητική είναι η κατάσταση κάθε Κυριακή και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας του αθλήματος».
Κι αν ήδη νιώσατε έκπληξη, διαβάστε κι αυτό: «Οι κραδασμοί της βίας στο χιώτικο αθλητισμό με τα γεγονότα του Πύργου, της Αναγέννησης, των Καρυών, του Άτλα, του ΒΑΟΛ, του Αιγαία, των Ιώνων, της Τοπικής Επιτροπής του μπάσκετ θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στο μικρόκοσμο του αθλητισμού μας. Οι ομάδες του ποδοσφαίρου βιώνουν την απαξίωση εδώ και πολλά χρόνια, οι περισσότερες αγωνίζονται σε άδειες εξέδρες, με σημαντικές συνέπειες στην οικονομική τους κατάσταση. Στο μπάσκετ βλέπουμε ακόμη κόσμο, κυρίως στα ντέρμπι, αλλά και εδώ η κατάσταση εκφυλίζεται σταθερά και γρήγορα. Οι λίγοι που έχουν απομείνει πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι με τις συμπεριφορές και τη νοοτροπία τους λειτουργούν αυτοκαταστροφικά για τα αθλήματα, τις ομάδες, τους αθλητές και τα ίδια τα παιδιά τους».
Και καταλήγει: «Πρώτη φαίνεται ότι κάτι συνειδητοποίησε η Τοπική Επιτροπή του μπάσκετ, πού έχει παραιτηθεί και μετά τα τελευταία επεισόδια στον αγώνα του πρωταθλήματος Κορασίδων ΒΑΟΛ-Αιγαία αποφάσισε να αναβάλει τις υπόλοιπες αγωνιστικές σε όλες τις κατηγορίες, προφανώς μέχρι να πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση».
Ποιος δεν πέφτει από τα σύννεφα όταν διαβάζει για εκτεταμένα και συχνά επεισόδια σε ένα νησί όπως η Χίος; Πήγαινε κανενός το μυαλό ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει; Κι όμως, η κατάσταση είναι δύσκολη. Και θα πρέπει οι άνθρωποι που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα να έχουν βοήθεια απ’ όλο τον κόσμο του αθλητισμού της Ελλάδας. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Ένα στοίχημα που δεν έχει να κάνει μόνο με τη Χίο, αλλά με όλον τον ελληνικό αθλητισμό που εδώ και δεκαετίες ταλαιπωρείται από κρούσματα βίας.

Σπόρος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!