Πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα δημόσιας Υγείας

Με τα λόγια του ίδιου του προέδρου του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώθηκε το success story του πρωθυπουργού, το οποίο ήδη βιώνει η ελληνική κοινωνία. Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια είναι οι ανασφάλιστοι πολίτες στην Ελλάδα, χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη και χωρίς το στοιχειώδες δικαίωμα πρόσβασης στο σύστημα δημόσιας Υγείας.  Μιλώντας στο 12ο Συνέδριο Health World 2013, που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Δημήτρης Κοντός τόνισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) έχουν ταυτοποιηθεί 6.171.000 ασφαλισμένοι, που έχουν ασφαλιστική ικανότητα και 3.068.000 οι οποίοι την απώλεσαν. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παραδέχτηκε πως το μεγαλύτερο μέρος αυτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική ικανότητα, κατά βάση δεν έχουν υγειονομική κάλυψη.

Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στον κατάλογο
Μεταξύ αυτών που μένουν εκτός ασφαλιστικού συστήματος κυρίαρχη θέση έχουν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι άνεργοι που εργάζονταν ως μισθωτοί αλλά πλέον και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους και έχουν ξεπεράσει τον ένα χρόνο ανεργίας χωρίς να ανοίξουν άλλη επιχείρηση και χωρίς να κάνουν νέα εγγραφή στον ΟΑΕΕ.
Το βήμα του συνεδρίου, προφανώς, δεν προσφέρθηκε για ευρύτερες πολιτικές αναλύσεις και για τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την καταγραφή της πραγματικότητας. Τα συμπεράσματά τους τα βγάζουν οι υπόλοιποι, εκτός της αίθουσας του συνεδρίου που βιώνουν στο πετσί τους τα αγαθά του πρωτογενούς πλεονάσματος…

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!