Αρχική πολιτική Έγινε κι αυτό

Έγινε κι αυτό

Την ώρα που μπλοκ διαδηλωτών είχαν παραταχθεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και παρέμεναν παρά τη βροχή χημικών, τμήματα της πορείας έφταναν στο Σύνταγμα. Ένα από αυτά ήταν και του Συν που βρισκόταν περίπου στο τέλος της πορείας.

Μόλις, λοιπόν, το μπλοκ αυτό έφτασε, έστριψε γρήγορα-γρήγορα προς την Πανεπιστημίου για να φύγει. Τότε γιουχαΐστηκε αυθόρμητα από κόσμο που έμενε στην πλατεία.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε ταραχή στους υπεύθυνους του ΣΥΝ και αυτό εκφράστηκε με μια αδικαιολόγητη επίθεση του διευθυντή της εφημερίδας Αυγή Ν. Φίλη, μέσα από την εκπομπή του στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο.
Δεν καταλαβαίνουμε γιατί τόσο πάθος και μένος μια μέρα μετά και αφού φάνηκε ότι δεν έγιναν οι τεράστιες προβοκάτσιες που φημολογούνταν και, τέλος πάντων, ένα αρκετά μεγάλο τμήμα διαδηλωτών παρέμεινε μέχρι τις 5-6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Μάλιστα, ο συνήθως ευγενής και φίλος Ν. Φίλης έκανε λόγο για Ταχρείους (από την Πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου, η συνήχηση της λέξης με το «αχρείους», ήταν άκρως προσβλητική) υποτιμητικά για όσους είχαν την ιδέα και έκαναν την πρόταση να παραμείνουν οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα. Η αναφορά, δε, σε ονόματα μάλλον πρέπει να αποφεύγεται. Δεν είναι κομψή πρακτική σε καιρούς πονηρούς.
Συμπέρασμα; Φίλε Νίκο, στα γραπτά σου είσαι καλύτερος από ό,τι στις εκφωνήσεις σου. Είμαστε σίγουροι ότι θα το ξανασκεφτείς και θα δεις ότι στις επόμενες μεγάλες απεργίες θα είσαι και εσύ στο Σύνταγμα, γιατί είναι απλό, λογικό, αποτελεσματικό και κυρίως εκφράζει την ανάγκη του κόσμου να κάνει κάτι περισσότερο από το να τρώει χημικά και να τρέχει να διαλυθεί.
Είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσεις.
Ορισμένοι από αυτούς
που παρέμειναν στο Σύνταγμα
και δεν πήραν μέρος στο γιουχάισμα,
όπως δεν είχαν καμία σχέση
και με τον… προπηλακισμό
του Παναγόπουλου

 

Σχόλια

Exit mobile version