Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου και της κρίσης.
Άρχισαν τα όργανα! Έτσι ξεκίνησε Αντωνάκη μου κι ο Τζoρτζ και είδες πού κατέληξε! Τι νόμιζες, ότι επειδή πήγες τέρμα Συγγρού, δεν θα σου ερχόταν «το γράμμα»;

Το κακό είναι ότι σου το έστειλαν τα δικά σου παιδιά (ΔΑΚίτες). Βρε, μπας και πίσω κρύβεται ο επίτιμος; Πάντως, μην παραπονιέσαι Αντώνη, εσύ επέλεξες την πολιτική (μνημονιακή) και τους συνεργάτες σου (τρόικα – εξωτερικού και εσωτερικού). Πάντως, στον Τζαβάρα έπεσες διάνα! Τέτοιο υπουργό Πολιτισμού ζητούσε η χώρα για χρόνια! Μόνο μην τον στείλεις σε κανένα συμπόσιο υπουργών στους Δελφούς και μας εκθέσεις εις τας Ευρώπας! Μπορείς να τον στείλεις, όμως, άνετα στα Τζουμέρκα, στο πανηγύρι των Ηπειρωτών. Ο συνονόματος κλαριντζής Τζαβάρας, ο Τρομάρας μαζί με τη Φιλιώ Πυργάκη στο τραγούδι και η γουρουνοπούλα και το κοντοσούβλι να τους πλαισιώνουν! Α, και να μην ξεχάσω και την Όλγα Κεφαλογιάννη που «έσωσε» τον τουρισμό με τα συμπόσια! Το τελευταίο ήταν: «Το κρητικό κρι-κρι στην πορεία των αιώνων, από τον Ψηλορείτη στο τεψί (ταψί)»! Αυτός πάντως που θα γράψει ιστορία, μάγκες μου, είναι ο Βρούτσης! Βρε, τι Λάσκαρης, τι Λοβέρδος, αυτός παιδί μου δεν πιάνεται. Με τρίκυκλο της Βέρμαχτ τον βλέπω να κυκλοφορεί σε λίγο.
Έντεκα δισ. ζητούσε η Μέρκελ; «Πάρτε 16-17 δισ., μπας και χαθούν κάποια στο δρόμο». «Την Ελλάδα μέχρι τώρα την κυβερνούσαν τα σοβιέτ». Αντωνάκη, αυτός θα μας γυρίσει πίσω κι απ’ το Σικάγο! Μάζεψέ τον…
Πάντως, δεν πίστευα ποτέ μου, ότι ο Δένδιας θα μοιράζεται το υπουργείο με τον Μπαρμπαρούση! «Ξένιο Δία» ο Δένδιας, μαδέρι και σουγιά η Χρυσή Αυγή, έλεγχο στα μπουρδέλα ο Δένδιας, ντου στις «αδελφές» του Ζαππείου ο Μπαρμπαρούσης! Μπαρμπαρούση, ο ταξιτζής έχει πληροφορίες ότι οι λουόμενοι στον Μπάτη κατουράνε στη θάλασσα! Ελέγξτέ το, σε παρακαλώ! Άι σιχτίρ, Χρυσή Αυγή και αυτοί που σας ψηφίσανε.
Πάμε τώρα στην ιστορία που σας χρωστάω απ’ το προηγούμενο Σάββατο.
Ο ταξιτζής απολαμβάνει το ουζάκι με φίλους στην Καγιά, δίπλα στην όμορφη Συκαμιά του Μυριβήλη! Ένα ζευγάρι Τούρκων κάθεται δίπλα και κοιτάει απέναντι με τα κιάλια. Ο ταξιτζής ρωτάει για το τοπίο απέναντι. Ο Τούρκος απαντά: «Απέναντι είναι ένα χωριό και δίπλα ο ναός της Αφροδίτης. Έχουμε την ίδια θάλασσα και μας ενώνουν κοινά πράγματα». Ο ταξιτζής του λέει: «Οι λαοί είναι αδέλφια, τα προβλήματα είναι πολιτικά». Η Τουρκάλα «μπαίνει»: «Η Αμερική, η Ρωσία και το Ισραήλ είναι το πρόβλημα». Τα κεράσματα αρχίζουν και έτσι με το ουζέλι να ρέει, η αδελφοποίηση έγινε!
Ο Λευτέρης που έχουμε στην παρέα το πετάει: «Εγώ, πρώτα ο Θεός, θα παντρευτώ την Τουρκάλα φίλη μου»! «Ρε Λευτέρη και γιατί μας το κρύβεις;». «Ξέρετε, υπάρχουν κάποιες αντίθετες φωνές». Ο ταξιτζής επεμβαίνει: «Λευτέρη, μην κάνεις πίσω, την Τουρκάλα και τα μάτια σου! Μωρέ στον γάμο σου Λευτέρη, θα κάνουμε ένα γλέντι, τύφλα να έχουν τα τούρκικα σίριαλ». Άντε, μπας και βρει και ο ταξιτζής καμιά μικρούδα Τουρκάλα και περάσει τα επόμενα πενήντα χρόνια λουκούμ-λουκούμ!
Φιλάκια στη Λέσβο, στον Λευτέρη και στην κοπελιά του.

Φιλάκια πολλά,
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!