Στις 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, με στόχο να αποτελέσει τη φωνή ιδίως νέων ανθρώπων που πλήττονται από τα μέτρα της τρόικας και της κυβέρνησης.

Στην ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου τονίστηκε πως ειδικά στο Ηράκλειο το ποσοστό των ανέργων έχει φτάσει στο 13% από 8,2% που ήταν το 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Την ίδια ώρα ο αριθμός των επισφαλώς εργαζόμενων με διάφορες μορφές απασχόλησης παραμένει άγνωστος, αλλά είναι εμφανές ότι καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων εργάζονται, ενώ η νέα νομοθεσία για τις απολύσεις και τις επιχειρησιακές συμβάσεις εντείνει το πρόβλημα.

Στην παραπάνω κατάσταση ο Σύλλογος Ανέργων, ο πρώτος αντίστοιχος στην Ελλάδα, φιλοδοξεί να γίνει η φωνή όσων βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις επιπτώσεις των νέων μέτρων αλλά και των πολιτικών που επί χρόνια εφαρμόστηκαν.

Από τις πρώτες δουλειές του Συλλόγου για το επόμενο διάστημα θα είναι η εγγραφή μελών και η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι στην πόλη. Ο Σύλλογος απευθύνει πρόσκληση εκτός από ανέργους σε εργαζόμενους με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου, με μπλοκάκι, στους εκ περιτροπής εργαζόμενους και στους εργαζόμενους στη «μαύρη» εργασία να οργανώσουν την κοινή τους δράση. «Όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο σύλλογος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ιδρυτική συνέλευση συζητήθηκε και ψηφίστηκε το καταστατικό του συλλόγου όπως και η προσωρινή διοίκηση που ανέλαβε τον συντονισμό και τη δράση του συλλόγου.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!