Αναδείχτηκαν οι αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κ.Ε.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Φεβρουαρίου, συγκλήθηκε η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη της στην ουσία συνεδρίαση μετά την εκλογή της.
Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι πολιτικές εξελίξεις και η συγκρότηση των επιτροπών της Κ.Ε. για το συνέδριο. Οι διαδικασίες έδειξαν ότι υπάρχει έλλειμμα συζήτησης και πρόχειρη αντιμετώπιση διαδικασιών (κλήρωση για ομιλίες, ελάχιστος χρόνος, απλωμένα θέματα). Το συνδυασμένο αποτέλεσμα ήταν να κυκλοφορεί μια γενική «γκρίνια», να μην εντοπίζονται θέματα και αιτίες και να προτείνεται μια γενικόλογη και αδιαφοροποίητη «στροφή στην κοινωνία».
Όπως ήταν φυσικό τέθηκαν πολλά ζητήματα γύρω από πολιτικά ζητήματα που απασχόλησαν τον τελευταίο μήνα τον ΣYΡΙΖΑ και την ελληνική πολιτική σκηνή και εκφράστηκαν απόψεις και γνώμες για την τακτική και τη στρατηγική του φορέα. Όπως επεσήμαναν αρκετοί ομιλητές, υπάρχει μια ορισμένη αμηχανία και πρέπει να χαραχθεί μια πολιτική κατεύθυνση και να παρθούν κεντρικές πρωτοβουλίες.
Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας προτάθηκε ένα σχέδιο απόφασης και κατατέθηκαν προσθήκες από την Αριστερή Πλατφόρμα που δεν έγιναν δεκτές στις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν, με αποτέλεσμα να ψηφίσει λευκό στην τελική ψηφοφορία, ενώ η πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. το υπερψήφισε.
Σε γενικές γραμμές το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο. Δείχνει ανθεκτικότητα στα διασταυρούμενα πυρά, έχει ανακοπεί η ανοδική του τάση, δεν προλαβαίνει να διατυπώσει με σαφήνεια προτάσεις διεξόδου για την πλειοψηφία του λαού, διολισθαίνει σε λάθη ή προσφέρει έδαφος στον αντίπαλο με απανωτές δηλώσεις στελεχών και βουλευτών που πατούν τις μπανανόφλουδες που πετά η αντίπαλη πτέρυγα. Το τελευταίο(;) επεισόδιο με τον Ν. Θεοδωρίδη που έγραφε στο Facebook ότι τα Ίμια είναι περισσότερο τουρκικά κ.λπ., ίσως βάλει σε περισσότερο συλλογισμό τη διαχείριση τέτοιων θεμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ…    

                                        Τ.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!