Νεκρός έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας ακόμη μετανάστης, αυτή τη φορά στα Πετράλωνα, επί της οδού Τριών Ιεραρχών.

Οι δύο δολοφόνοι… βγήκαν παγανιά και ο 26χρονος Πακιστανός βρέθηκε στο δρόμο τους με το ποδήλατό του, και δολοφονήθηκε άγρια. Οι δράστες, 29 και 25 ετών, για τους οποίους οι πληροφορίες λένε ότι έχουν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, έφυγαν από τον τόπο του εγκλήματος αλλά οι φωνές των κατοίκων κινητοποίησαν την αστυνομία η οποία τους συνέλαβε περίπου 20 λεπτά αργότερα.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο μεγαλύτερος σε ηλικία δράστης, πυροσβέστης στο επάγγελμα, έβριζε τους μετανάστες ακόμα και μέχρι την ώρα της σύλληψής του. Και οι δύο είχαν κρύψει τις πινακίδες από τις μηχανές τους κάτω από τη σέλα, γεγονός που αποδεικνύει το σκοπό της νυχτερινής… βόλτας.
Μετά τον αστυνομικό έλεγχο στα σπίτια των δραστών, εκτός από μια σειρά φονικών όπλων όπως 3 στιλέτα, 1 σουγιάς, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο όπλο, μία σιδερογροθιά, μεταλλικές σφαίρες, σφαίρες πολεμικού όπλου, ξύλινα ρόπαλα και μία σφεντόνα, εντοπίστηκαν επίσης στην οικία του 25χρονου 50 προεκλογικά φυλλάδια πολιτικού κόμματος… Οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ, στην ανακοίνωσή τους, δεν αναφέρουν από ποιο κόμμα προέρχονται τα φυλλάδια, ενώ μέχρι χθες δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο. Φαίνεται πως οι σχέσεις της Ν.Δ. με την Ακροδεξιά δεν είναι μεμονωμένη επιλογή πρωτοκλασάτων στελεχών της Συγγρού, αλλά συνειδητή πολιτική στάση την οποία ο υπουργός Ν. Δένδιας ακολουθεί πιστά όλους αυτούς τους μήνες. Εκτός, βέβαια, αν η δολοφονία ενός μετανάστη αποτελεί μικρότερο έγκλημα από την κατοχή άδειων μπουκαλιών μπίρας ή αντιασφυξιογόνας μάσκας.
Στο μεταξύ, με μαζικό τρόπο κάτοικοι των Πετραλώνων και των όμορων περιοχών, αντιρατσιστικές οργανώσεις και μετανάστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, μερικές ώρες μετά τη δολοφονία του Σερντάρ Γιακούμπ. Από την Πλατεία Μερκούρη, η πορεία κινήθηκε ειρηνικά και με αντιφασιστικά συνθήματα και φυλλάδια ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής.

Λ.Σ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!