Αρχική πολιτική αριστερά Άγονη γραμμή όλο το Βόρειο Αιγαίο

Άγονη γραμμή όλο το Βόρειο Αιγαίο

Κοινή ανακοίνωση από τις Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη κι όταν τελειώνει το καλοκαίρι και φεύγουν οι επισκέπτες και οι τουρίστες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Λήμνος, η Ικαρία, οι Φούρνοι, τα Ψαρά και τα υπόλοιπα μικρότερα νησιά παραμένουν κατοικημένα. Αυτή η κοινή λογική είναι κάτι που προφανώς δεν παρεπιδημεί σε όλους τους εγκεφάλους. Διότι τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς βλέποντας τη μείωση στο μισό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων σε όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου, μια εξέλιξη που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των 200.000 κατοίκων της περιφέρειας αυτής;
Το σοβαρό αυτό θέμα ανέδειξαν την Πέμπτη σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Νομαρχιακές Επιτροπές Βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «οι διακόσιες χιλιάδες πολίτες που ζουν στο Βόρειο Αιγαίο είναι αποκλεισμένοι συχνά για τουλάχιστον δύο ημέρες (πολλοί για περισσότερες). Με μόνη εναλλακτική δυνατότητα για όσους βρεθούν στην απόλυτη ανάγκη, να πρέπει να πληρώσουν τον μισό σχεδόν από έναν κουτσουρεμένο μισθό για ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής στην Αθήνα. Κι αυτό αν υπάρχει πτήση, καθώς και τα αεροπορικά δρομολόγια έχουν μειωθεί δραματικά».
Με το πλοίο από Πειραιά να φθάνει πλέον σε Λέσβο και Χίο ανά δύο ημέρες και σε Σάμο, Λήμνο, Ικαρία ανά τρεις ή και παραπάνω, το μήνυμα της συγκυβέρνησης είναι συντριπτικό για τη νησιωτική (και στην περίπτωση του Βορείου Αιγαίου και ακριτική) Ελλάδα, τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ οι Ν.Ε. υπογραμμίζουν ότι η δραματική μείωση των δρομολογίων δεν οφείλεται μόνο σε κάποια ιδιωτικά συμφέροντα της ακτοπλοΐας και των αερομεταφορών, αλλά και στους κυβερνητικούς νόμους οι οποίοι αποδέσμευσαν από αυτονόητες δεσμεύσεις τους επιχειρηματικούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μονοπώλιο των συγκοινωνιών.
«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, με κάθε τρόπο, να προωθηθεί η πρότασή μας για δημόσιο φορέα, που θα ασκεί κάθε ρυθμιστικό και άλλο έλεγχο αποφασιστικά, αλλά και θα έχει κάνει το κουμάντο του για να έχει στη διάθεσή του τα απαραίτητα δικά του υλικά μέσα. Για να μπορεί να υλοποιεί τα δικά του σχέδια, με διαφάνεια και δημοκρατία. Για να μην υποκύπτει σε εκβιασμούς» καταλήγει η ανακοίνωση, που ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλους τους τρόπους και τις δυνάμεις που διαθέτει, για τη ζωή στα νησιά, τα οποία η κυβέρνηση φαίνεται να τα ξεχνάει όταν φεύγουν οι τουρίστες.

Σχόλια

Exit mobile version