Μήνυση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο και τεχνικούς

Σάλο έχουν προκαλέσει όσα διαδραματίστηκαν στη Μεσσηνία, ξυπνώντας μνήμες άλλων εποχών. Προκειμένου να «σιγήσει» η φιμωμένη από την κυβέρνηση δημόσια ραδιοτηλεόραση, πραγματοποιήθηκε καταδρομική επιχείρηση από «αγνώστους», στα όρη Λυκόδημος και Αετός. Έγινε διάρρηξη σπάζοντας τα λουκέτα του κτιρίου στο οποίο υπάρχουν κλειδωμένα τα μηχανήματα εκπομπής της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής αλλά και του συνδρομητικού καναλιού NOVA και καταστράφηκαν οι πομποί.
Και ενώ συνέβησαν όλα αυτά, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας διαβεβαιώνει ότι κανένας αστυνομικός από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας δεν ήταν παρών (διότι δεν τους ζητήθηκε) στη διάρρηξη και καταστροφή της πόρτας του κτιρίου και συνεπώς αδυνατούν να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που διέκοψαν το σήμα της ΕΡΤ, του Καναλιού της Βουλής και του συνδρομητικού καναλιού.
Η Εισαγγελία, επίσης, δεν είχε ενημερωθεί ώστε να συντάξει πρωτόκολλο εισόδου και εξόδου από το κλειδωμένο κτίριο, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε από τους τεχνικούς της ΕΡΤ που είναι χρεωμένοι με τα μηχανήματα και έχουν τα κλειδιά του κτιρίου να ανοίξουν τον χώρο. Αντ’ αυτού επελέγη η διάρρηξη και η ολοκληρωτική καταστροφή της κλειδαριάς και της πόρτας. Ακόμη, κανένας εξειδικευμένος τεχνικός δεν ήταν παρών στην γκανγκστερική και παράνομη αυτή ενέργεια, ενώ το συνδρομητικό κανάλι διεμήνυσε πως αν δεν αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι της δολιοφθοράς θα διεκδικήσει αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Καλαμάτας ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος, οι τεχνικοί της ΕΡΤ και ο συνεργάτης του συνδρομητικού καναλιού, με την οποία ζητούν να διερευνηθεί ποιοι πήραν μέρος στη διάρρηξη και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες για τις παράνομες πράξεις που έγιναν.

Τραμπούκικη παρακρατική ενέργεια
Όπως δήλωσε στον Δρόμο ο Μεσσήνιος βουλευτής, «ο κύριος Στουρνάρας, ο κ. Κεδίκογλου, ο κ. Δασκαλάκης και το γραφείο του πρωθυπουργού οφείλουν να απαντήσουν αν και γιατί έδωσαν εντολή σε παρακρατικά στοιχεία να σπάσουν το κλειδωμένο κτίριο του ΟΤΕ στο οποίο βρίσκονται όλα τα μηχανήματα εκπομπής της ΕΡΤ, του Καναλιού της Βουλής και της NOVA. Επίσης, οφείλουν να απαντήσουν ποιος έχει τα κλειδιά των καινούργιων λουκέτων. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη και η αστυνομία να προχωρήσουν πολύ γρήγορα στη διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς στα χρονικά του κοινοβουλευτισμού τραμπούκικης παρακρατικής ενέργειας, αφού οι δράστες μπορούν να βρεθούν από τα δακτυλικά αποτυπώματα».
Ακόμη, τόνισε πως «η κυβέρνηση που αυτοδιαφημίζεται ως η κυβέρνηση του νόμου και της τάξης αγνόησε Εισαγγελία και αστυνομία, έκλεισε τους πομπούς της ΕΡΤ αλλά και, λόγω ασχετοσύνης αυτών που χρησιμοποίησε, “έκοψε” και το σήμα της ΝΟVA. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι, δηλαδή, με μια κυβέρνηση η οποία χρησιμοποίησε παρακρατικά στοιχεία ώστε να κάνει τη δουλειά της, εκτός και αν αυτοί ενήργησαν αυτόβουλα. Σε κάθε περίπτωση οφείλει να δώσει εξηγήσεις, διότι τέτοιου είδους ενέργειες μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή της Μετεμφυλιακής Ελλάδας».

Ηλίας Σταθάτος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!