Αρχική διεθνή Αμερικανική προσπάθεια διάψευσης της πραγματικότητας

Αμερικανική προσπάθεια διάψευσης της πραγματικότητας

Την αμείλικτη πραγματικότητα, όπως είναι η κατακόρυφη αύξηση των γεννετικών ανωμαλιών στη Φαλούτζα του Ιράκ, μετά τις επεμβάσεις του αμερικανικού και βρετανικού στρατού, προσπαθεί να ανασκευάσει ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι θεωρίες συνωμοσίας βρίσκονται στο «βασίλειο του μύθου», όπου οι «…αποδείξεις αγνοούνται». Αυτά αναφέρει ένας ιστότοπος που δημιούργησε το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να αποκρούσει μια σειρά «ανυπόστατες θεωρίες», μεταξύ αυτών και τα όσα υποστηρίζουν επιστήμονες για το απεμπλουτισμένο ουράνιο.
Το γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θέλει να διασκεδάσει το φόβο για το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι απόλυτα κατανοητό. Τα βλήματα τα οποία σκορπίζει με τους πολέμους της η Αμερική, εκτός από τους νεκρούς και τους τραυματίες από την έκρηξή τους, προκαλούν θύματα επί ολόκληρες γενεές. Και αφού θέλει «στοιχεία», ιδού μερικά που βοηθούν να λυθεί και το μυστήριο των μηδέποτε ανακαλυφθέντων όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ:
Στην πόλη Φαλούτζα του Ιράκ έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι γενετικές ανωμαλίες από τις επιχειρήσεις του αμερικανικού και βρετανικού στρατού, το Μάρτιο και το Νοέμβριο του 2004. Τον περασμένο Ιούλιο, το Journal of Environmental Research and Public Health δημοσίευσε μια μελέτη με τίτλο Cancer, Infant Mortality and Birth Sex-Ratio in Fallujah, Iraq 2005–2009 [iv]. Ο Κρις Μπάσμπι, ένας από τους συγγραφείς, υποστηρίζει ότι για να «δημιουργηθεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα, πρέπει οι άνθρωποι να εκτέθηκαν σε ένα πολύ ισχυρό παράγοντα γονιδιακής μετάλλαξης κατά τις επιθέσεις του 2004». Η μελέτη αναφέρει ότι βρέθηκε βρεφική θνησιμότητα της τάξης των 80 στις 1.000 γεννήσεις σε σύγκριση με τις 19/1.000 στις Αίγυπτο, 17/1.000 στην Ιορδανία και 9,7/1.000 στο Κουβέιτ. Οι άνθρωποι στη Φαλούτζα πάσχουν από καρκίνο σε ποσοστά παρόμοια με τους «επιζήσαντες της Χιροσίμα».
Η τραγική μοίρα των ανθρώπων της Φαλούτζα επιδεινώνεται από το γεγονός ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι κάτι καινούργιο. Μετά τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου (1991), ένας γιατρός στη Βασόρα είχε δηλώσει: «Το απεμπλουτισμένο ουράνιο έχει απόλυτη σχέση με τις γενετικές ανωμαλίες. Πριν από το 1991 δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. Τα περισσότερα βρέφη δεν προέρχονται από οικογένειες με ιστορικό καρκίνου. Εδώ συμβαίνει ό,τι και στη Χιροσίμα: αυξημένο ποσοστό γενετικών ανωμαλιών, λευχαιμίας, όγκων στον εγκέφαλο».
Εκτός αυτού, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά το 1991, εμπόδισαν το Ιράκ να καθαρίσει τις πληγείσες περιοχές από τους καρκινογόνους παράγοντες. Ο νοσοκομειακός εξοπλισμός που ήταν αναγκαίος για τις θεραπείες του καρκίνου απαγορευόταν να εισαχθεί γιατί περιλάμβανε ραδιο-ισότοπα, που αποτελούσαν πυρηνικά υλικά, σύμφωνα με την επιτροπή των κυρώσεων.
Αυτό κι αν ήταν σχέδιο γενοκτονίας! Ποιο δικαστήριο της «πολιτισμένης ανθρωπότητας» θα ασχοληθεί με αυτούς που έχουν ποινικές ευθύνες για τόσους θανάτους και ασθένειες;

(Πηγή: Steven Harkins «Evidence of WMD found in Iraq: The tragic legacy of Depleted Uranium», PULSE)

 

Σχόλια

Exit mobile version