Αρχική πολιτική Όταν ακούς τάξη, ανθρώπινο αίμα μυρίζει

Όταν ακούς τάξη, ανθρώπινο αίμα μυρίζει

Στοχευμένα δολοφονικά χτυπήματα υπό τις εντολές της κατοχικής κυβέρνησης

Την εμφάνισή του κάνει διαρκώς και περισσότερο το σιδερένιο χέρι της τάξης που, διά των… οργάνων της, δείχνει αποφασισμένη να κατατροπώσει τον εχθρό λαό. Στην αστυνομική βαρβαρότητα που επιδείχθηκε κατά τα συλλαλητήρια, τις προηγούμενες μέρες στο Σύνταγμα, μετά την αυτοκτονία του 77χρονου, την τιμητική του είχε και πάλι ο χώρος του Τύπου. Στη συγκέντρωση της Τετάρτης χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα, μία εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ την Πέμπτη το βράδυ τη δολοφονική μανία των ΜΑΤ δοκίμασε ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, ο οποίος δέχτηκε πισώπλατα το χτύπημα που τον έστειλε στο χειρουργείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Είχαν προηγηθεί -σε μια κατά τα άλλα προεκλογική περίοδο- η πρόβα στρατιωτικού νόμου με τον αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας το διήμερο 24 και 25 Μάρτη, οι εικόνες με ελεύθερους σκοπευτές στο Κοινοβούλιο τις ίδιες μέρες, λίγο αργότερα η επέλαση εκατοντάδων αστυνομικών σε μεγάλες πόλεις της χώρας, σε ένα μαζικό πογκρόμ εναντίον μεταναστών. Κι επίσης οι ανακοινώσεις για το σχέδιο της ουσιαστικής απαγόρευσης διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ένα σχέδιο που είχε την αποφασιστική συμβολή του δημάρχου Αθηναίων. Είναι προφανές ότι η επιστροφή του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη σήμανε τη στροφή προς την περαιτέρω σκλήρυνση, ένα μήνυμα προς την κοινωνία ότι «τώρα θα δείτε τι θα πει μηδενική ανοχή». Και είναι επίσης προφανές ότι το σχέδιο δεν έχει ακόμη ξετυλιχτεί ολόκληρο.
Κι αν οι άντρες της αστυνομίας έχουν πάρει το πράσινο φως για να… ελευθερώσουν τα χέρια τους και τα γκλομπ τους απέναντι σε όσους δημοσιογράφους κάνουν τη δουλειά τους, αποκαλύπτοντας τις αστυνομικές πρακτικές, είναι εύκολα κατανοητό τι εντολές έχουν πάρει για να διαφυλάξουν την τάξη, όταν αυτή «κινδυνεύει» από χιλιάδες απλούς και ανώνυμους πολίτες. Όσους, δηλαδή, διαμαρτύρονται βλέποντας να στερούνται και τα στοιχειώδη της αξιοπρεπούς διαβίωσης προκειμένου να αποπληρωθούν οι διεθνείς πιστωτές και να εφαρμοστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα καταστροφής της χώρας και του λαού της.
Εκτός από τα ανοιγμένα κεφάλια διαδηλωτών, τα δακρυγόνα που πνίγουν τις πόλεις και τις προληπτικές προσαγωγές εκφοβισμού πριν από τα συλλαλητήρια, εκείνο που απομένει τελικά στην επόμενη φάση για να δούμε, είναι η κανονική και απροσχημάτιστη χρήση των περιστρόφων – και όχι για λόγους αυτοάμυνας… Όπως ακριβώς έχει ζητήσει με επίταση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.
Γίνεται πλέον, είναι περισσότερο από προφανές ότι στην Ελλάδα της κατοχής και των μνημονίων, η διαμαρτυρία ενάντια στη διευρυνόμενη δυστυχία είναι έγκλημα που τιμωρείται επιτόπου, ότι δεν πρέπει να σηκωθεί κεφάλι για τα επόμενα πολλά χρόνια. Και η προφανής πλέον καθεστωτική σκλήρυνση είναι ένας από τους όρους πραγματοποίησης των επικείμενων εκλογών. Με αυτή την έννοια, είναι κενή περιεχομένου (τουλάχιστον) η δήλωση του υπουργού «Προστασίας» του Πολίτη, που σε εκδήλωση του Λιμενικού Σώματος προ ημερών, δήλωνε ότι «είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία».
Και τούτο διότι το σημερινό καθεστώς έκτακτης ανάγκης έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από τη Δημοκρατία, που πλέον μόνο στο χέρι του ξεσηκωμένου λαού είναι να την κατακτήσει.
Μιχάλης Σιάχος

 

Σχόλια

Exit mobile version