Αρχική κοινωνία εργασία Όταν ένα σωματείο απομακρύνεται από το ρόλο του…

Όταν ένα σωματείο απομακρύνεται από το ρόλο του…

Το Προεδρείο του Κτηνιατρικού Συλλόγου ενάντια σε εργαζόμενους.

Δεν είναι λίγες οι φορές, πλέον, που εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την επίθεση της εργοδοσίας, αλλά και τη συνεργασία της με προεδρεία σωματείων σε μια προσπάθεια οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η εκ περιτροπής εργασία να εφαρμόζονται με την υποτιθέμενη συμφωνία των εργαζομένων. Κι αν όλα αυτά είθισται να συμβαίνουν σε εργοστάσια και ιδιωτικές επιχειρήσεις, παραδείγματα όπως αυτά του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, σωματείου των κτηνιάτρων, αποδεικνύουν ότι μάλλον έχουμε πολλά να δούμε ακόμα.

Με απόφαση της πλειοψηφίας της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΚΣ αποφασίστηκε τον Σεπτέμβρη η πρόταση προς τους εργαζόμενους του Συλλόγου για μείωση ωραρίου εργασίας από 8ωρο σε 4ωρο. Μετά την άρνηση των εργαζόμενων, η Διοικούσα Επιτροπή επανήλθε το Σάββατο, 22/1, με νέα πρόταση της πλειοψηφίας για απόλυση εργαζομένων, η οποία και απετράπη μετά από δυναμική παρέμβαση του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο οποίο ανήκουν και οι υπάλληλοι του ΠΚΣ, συναδέλφων τους από τον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα και 4 εκ των 11 μελών της Διοικούσας Επιτροπής που διαφωνούσαν με τις απολύσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος, πέρα από το γεγονός πως είναι σωματείο εργαζομένων και θα έπρεπε πρώτα αυτός να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις εργασιακές τους συνθήκες, είναι και κερδοφόρος, αφού διαχειρίζεται τις συνδρομές των μελών του, τη βάση δεδομένων των microchips των ζώων και τα διαβατήρια των ζώων. Προφανώς, όμως, η άποψη της προέδρου του σωματείου, πρώην μέλους της ΔΑΚΕ και νυν μέλους της Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και των υπολοίπων μελών της πλειοψηφίας που πρόσκεινται στη Ν.Δ., είναι διαφορετική… Άλλωστε, ουκ ολίγες φορές έχουν προχωρήσει σε απειλές συνδικαλιστών του ΠΚΣ επειδή διαφώνησαν μαζί τους, ακόμη και σε εκφοβισμούς και υπόγειες παρεμβάσεις στο χώρο εργασίας τους, με σκοπό την απόλυσή τους!
Σε καιρούς Μνημονίου και ΔΝΤ, λοιπόν, όταν στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας τα κενά κτηνιάτρων για τον έλεγχο τροφίμων είναι τεράστια, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, όταν ήδη ψηφίστηκε νόμος που ορίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες κτηνίατρους με εισόδημα κάτω των 25.000 ευρώ a priori φοροφυγάδες, όταν τα αδέσποτα ζώα κυκλοφορούν εγκαταλειμμένα στα κέντρα των μεγαλουπόλεων, όταν το παράνομο εμπόριο αδέσποτων ζώων καλά κρατεί, ο ρόλος ενός σωματείου μάλλον δεν είναι οι απολύσεις ή οι εκφοβισμοί των μελών του…

Γ.Κ.

Σχόλια

Exit mobile version