Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Σύντροφε Αλέξη, σύντροφε Αλέκο, μας οφείλετε καθαρές απαντήσεις

Όσα θάφτηκαν: Σύντροφε Αλέξη, σύντροφε Αλέκο, μας οφείλετε καθαρές απαντήσεις

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, είπε:

«Πρέπει από αυτή τη Συνδιάσκεψη να δείξουμε ότι δεν μας απασχολεί μόνο το δικό μας “μαγαζί”. Ο καθένας με τις απόψεις του και με τις διαφορετικότητές του, αλλά όλοι μαζί σε αυτή τη προσπάθεια να προχωρήσουμε το σχέδιο της ενότητας της Αριστεράς, της ενότητας των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που αντιλαμβάνονται την ιστορική και κοινωνική ευθύνη να βάλουν φρένο στη λεηλασία της χώρας και του λαού».

Το κάλεσμα ενότητας αφορά πολιτικές δυνάμεις όπως το ΚΚΕ, τη Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και ανθρώπους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική. Στην ομιλία του κλεισίματος της 1ης Πανελλαδικής σύσκεψης του ΜΑΑ, ο Α. Αλαβάνος, μεταξύ άλλων είχε πει:

«Αν ρωτούσε κανείς ποια είναι η κεντρική ιδέα της 1ης Πανελλαδικής Συνάντησης του Μετώπου, η απάντηση είναι η ενότητα. Πρώτο: ενότητα της Αριστεράς με την κοινωνία, γιατί σήμερα υπάρχει ένα τείχος. Δεύτερο: κοινή δράση όλης της Αριστεράς, στη γειτονιά, στη δουλειά, στα διόδια, στα συλλαλητήρια – χώροι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ με ΣΥΝ, ΑΚΟΑ και άλλες συνιστώσες, αγωνιστικά διαφοροποιημένοι από το ΠΑΣΟΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντεξουσιαστές, αποστασιοποιημένοι από την τυφλή βία. Για να το εκφράσω και με εκλογικούς όρους. Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής προτείνει σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς: όλη η Αριστερά σε ενιαίο μετωπικό ψηφοδέλτιο».
Το ερώτημα που ζητά μια καθαρή απάντηση είναι από παιδαριώδες έως αφελές. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να το απαντήσετε. Τα εννοείτε αυτά που λέτε ή όπως είπε ο σ. Γ. Σαπουνάς στην 4η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ως εκπρόσωπος του ΜΑΑ και της ΑΠΟ: «Στις σημερινές συνθήκες η επίκληση της ενότητας αποτελεί πλέον κοινοτυπία. Και ποιος δεν μιλά γι’ αυτήν!».
Εάν, λοιπόν, εννοείτε τούτες τις δημόσιες τοποθετήσεις σας, μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί είναι αδύνατο να συμφωνήσετε σ’ ένα ελάχιστο κοινό πολιτικό βηματισμό, έστω σε μια απλή ανταλλαγή απόψεων, έστω σε μια ανθρώπινη επαφή του τύπου «να βρεθούμε βρε Αλέκο να πούμε δυο κουβέντες, γιατί τα πράγματα ζορίζουν;».
Εάν πάλι δεν τα εννοείτε και όλα αυτά δεν είναι παρά «έγκαιρη κατάρτιση ψηφοδελτίου», σας είναι δύσκολο να πείτε δημόσια τι ακριβώς επιδιώκετε, ώστε να μας απαλλάξετε κι εμάς από υποθέσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν αριστερούς ανθρώπους «αντίπαλους», να διχοτομούν χώρους και συλλογικότητες και να ναρκοθετούν στη βάση, την «ενότητα» που τόσο μαχητικά υπερασπίζεστε;
Δυστυχώς, ο χώρος της εφημερίδας που έχω στη διάθεση μου, είναι 400 λέξεις και σταματώ. Απαντήστε όμως σας παρακαλώ, για να κάνουμε κι εμείς τα κουμάντα μας.
Γιατί, έτσι κι αλλιώς, θα τα κάνουμε.

ο Σωκράτης
katsoc@otenet.gr

Σχόλια

Exit mobile version