Αρχική στήλες όσα θάφτηκαν: Δουλέμποροι

όσα θάφτηκαν: Δουλέμποροι

Τελικά και πολύ λίγο κράτησε η παράσταση της κυβέρνησης και στο θέμα της Κούνεβα.
Ο ράμπο Χρυσοχοϊδης, αφού εξάντλησε τις ταρζανιές του για τα κυκλώματα στα τηλεοπτικά παράθυρα, έβαλε στο συρτάρι την υπόθεση, απέσυρε και τον φύλακα από το θύμα και μην τον είδατε, αφήνοντας απείραχτα τα βρόμικα εργολαβικά κυκλώματα  που όπλισαν τα χέρια των δολοφόνων. Ο ανεκδιήγητος Λοβέρδος, αφού εξάντλησε τα τηλεοπτικά σόου για το γεγονός ασχολήθηκε με την εξόντωση των εργαζόμενων.
Μαζί με τους πρώην συνδικαλιστές Κουτρουμάνη και Σπυρόπουλο ετοιμάζονται να βγάλουν τις καθαρίστριες από τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Εύστοχα οι εργαζόμενοι λένε πως «ο μόνος κλάδος που θα μείνει στα βαρέα κι ανθυγιεινά είναι οι υπουργοί και οι βουλευτές, γιατί έχουν αναλάβει να κάνουν την πιο βρόμικη δουλειά».
Ο κλάδος των εργαζόμενων στον καθαρισμό, παρά την ηρωική θυσία τής Κούνεβα, συνεχίζει να βιώνει τον ίδιο και χειρότερο εργασιακό Γολγοθά.
Οι εργασιακές συνθήκες του κλάδου όχι μόνο δεν καλυτέρευσαν στο ελάχιστο, αλλά επιδεινώθηκαν και μάλιστα με την ανοχή δημόσιων οργανισμών στο δουλεμπόριο των κυκλωμάτων.
Στο Ναυτικό Νοσοκομείο εργαζόμενες που τόλμησαν να καταγγείλουν τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν, απολύθηκαν παρά τη δέσμευση του ειδικού γραμματέα του υπουργείου ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.
Στην ΕΡΤ εκβιάζονται οι εργαζόμενες να δουλεύουν 6ωρα και 8ωρα και να πληρώνονται για 4ωρο και, μάλιστα, με μισό ένσημο.
Στα στρατιωτικά νοσοκομεία οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι έως και 3 μήνες με πρόσχημα την οικονομική κρίση, λες και το πενιχρό μεροκάματο της καθαρίστριας έφταιξε για την κατάντια των δημόσιων νοσοκομείων.
Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ η σύμβαση με τον εργολάβο προβλέπει 8ωρη βάρδια 124 ατόμων τις καθημερινές και 65 καθαριστριών τις αργίες και τα σαββατοκύριακα, στην πραγματικότητα, δεν απασχολούνται ούτε οι μισοί από τους προβλεπόμενους, ενώ βέβαια ο εργολάβος πληρώνεται κανονικά και οι υπηρεσίες του νοσοκομείου δεν μπαίνουν(;) στον κόπο να τον ελέγξουν.
Τα κυκλώματα των εργολάβων έχουν βρει μια καινούργια φάμπρικα και τις δουλειές να παίρνουν σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς και να εμφανίζουν χαμηλές προσφορές στο πνεύμα μείωσης των εξόδων του Δημοσίου.
Στις προσφορές που κάνουν στο Δημόσιο, «εξαφανίζουν» τις έγγαμες, τα δώρα, τις τριετίες, τα επιδόματα μητρότητας, με λίγα λόγια καταργούν κάθε έννοια Συλλογικής Σύμβασης, με την ένοχη ανοχή των διοικήσεων των δημόσιων οργανισμών. Τούτη η βρομιά, θέλει δυνατό λαϊκό κίνημα για να καθαρίσει.
Τυμβωρυχεί ο Σωκράτης
Σχόλια

Exit mobile version