Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: “Ξεκινά μια ψαροπούλα…”

Όσα θάφτηκαν: “Ξεκινά μια ψαροπούλα…”

«Έχουμε βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση ηθικών αξιών. Το φως στο τούνελ δεν μπορεί να διαφανεί αν δεν προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό που μπορεί να γίνει τώρα και πρέπει να γίνει είναι να μην μετατρέψουμε την πολιτική κρίση σε κρίση δημοκρατίας. Πρέπει τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και 37 χρόνια να προχωρήσουνε συναινετικά μ’ ένα πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και να σταματήσουν να παίζουν τις κουμπάρες. Όταν ο λαός υποφέρει κι όταν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη κρίνεται ανά πάσα στιγμή, πρώτο πράγμα που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν το συμφωνήσουν και πρέπει να το συμφωνήσουν σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα και να προχωρήσουν σε μία συγκυβέρνηση για τρεις, τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες – όχι βραχείας πήξεως -, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να διασφαλιστεί η δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα και η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Αφού αυτό διασφαλιστεί, μετά από τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες να πάμε σε εκλογές. Δεν υπάρχει άλλη λύση τώρα.»

 

(Ανακοίνωση τύπου Δημοκρατικής Αριστεράς: Δήλωση του βουλευτή Β΄ Αθηνών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρη Ψαριανού, για τις πολιτικές εξελίξεις.)

Μπράβο στον Ψαριανό!
Επειδή πάντα λέει δυνατά αυτά που σκέφτεται, είναι ο πιο ειλικρινής από τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς που διατυπώνουν συνήθως τις απόψεις τους σαν διπλωμάτες. Τις περισσότερες φορές παίρνουν θέση στις πολιτικές εξελίξεις με ολίγον από Αριστερά και ολίγον από (καλό) ΠΑΣΟΚ, αλλάζοντας τη δοσολογία ανάλογα με τις περιστάσεις και ανάλογα με τον ομιλούντα.
Τώρα, ο Ψαριανός ανοίγει περισσότερο τη βεντάλια και με ολίγον από Νέα Δημοκρατία! Αφού, λοιπόν, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ διασφαλίζει «τη δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας», τι ρόλο παίζει η ΔΗΜΑΡ; Λειαίνει τις γωνίες και βοηθάει τους σωτήρες να ξεπεράσουν τους δισταγμούς και τις αντιρρήσεις τους; Ή φιλοδοξεί να είναι η φωνή της συνείδησής τους;
Όταν βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ αγωνιούν τόσο πολύ για την τύχη της αστικής διακυβέρνησης, σε συνθήκες ολικής επίθεσής της στην κοινωνία και υποδούλωσης της χώρας στους ξένους τοκογλύφους, πόσο αριστεροί μπορεί να είναι;

Σχόλια

Exit mobile version